Campionii europeni universitari, primiți cu fast la USV

Pe acordurile unui marș triumfal. Așa au fost primită acasă echipa Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava, care, sâmbăta trecută, a devenit pentru a doua oară campioană europeană universitară la handbal masculin.

Tîrzioru și compania au prezentat trofeul și medaliile câștigate în Polonia, luni dimineață, în Sala Senatului USV, în cadrul unei festivități la care au mai luat parte primarul Ion Lungu, rectorul Valentin Popa și decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Petru Ghervan.

Primăria va suplimenta bugetul echipei locale de handbal

Ion Lungu a salutat performanța obținută la Lodz și a reiterat promisiunea că municipalitatea va suplimenta bugetul echipei locale de handbal, care însumează în acest moment 2,5 milioane de lei. “Vreau să vă felicit. Ați adus o bună imagine atât Universității, cât și municipiului Suceava. Handbalul este sportul fanion al orașului și al județului. Ca atare, vrem să suplimentăm finanțarea echipei locale de handbal. Nu fără număr. Cât va fi necesar pentru performanță. Ne mândrim cu voi și vreau să vă asigur că nu veți avea probleme de ordin financiar” a spus primarul Sucevei, care speră ca, peste doi-trei ani, odată cu finalizarea Sălii Polivalente din municipiu, CSU să joace din nou o finală de cupă europeană: “Pe viitor, ne dorim și mai mult. Mai exact să reedităm acea finală de cupă europeană din 2009, iar ce s-a întâmplat sâmbătă, în Polonia, îmi întărește idea că vom putea atinge din nou acea performanță”.

USV le va acorda campionilor burse speciale în valoare totală de 20.000 de euro

La rândul său, rectorul Valentin Popa a anunțat că va propune Consiliului de Administrație al USV premierea campionilor europeni universitari cu niște burse speciale, în valoarea totală de 20.000 de euro. “Felicitări! Ne-ați făcut pe toți mândri. Îmi doresc să vă revăd în finală și anul viitor. Voi propune ca, în acest an, bursa specială <<Ştefan cel Mare” să fie acordată echipei care a obținut titlul european. Ne gândim la suma de 20.000 de euro. Nu e o sumă extraordinară, dar e un simbol, ca să înțelegeți că vă apreciem”, a transmis Valentin Popa, care a trasat și un obiectiv pentru CSU din Suceava în viitorul sezon al Ligii Naționale, și anume o clasare între primele 7 locuri.

Faptul că, numai în finală, a fost enunțat de 36 de ori numele Universității <<Ştefan cel Mare>> din Suceava, este o mândrie. Sperăm să fim la fel de bine cotați la nivel european și la edițiile viitoare”, a precizat decanul FEFS, Petru Ghervan.

Reacția jucătorilor a venit din partea căpitanului Adrian Tîrzioru, desemnat MVP-ul turneului din Polonia.   “Vrem să mulțumim tutoror pentru susținere, pentru mesajele de încurajare pe care le-am primit de-a lungul turneului. Le-am simțit de acolo, din Polonia și ne-au dat încredere”, a spus Tîrzioru.

La finalul întâlnirii, înainte de a ciocni cu toții o cupă de șampanie, primarul Ion Lungu și rectorul Valentin Popa au primit din partea echipei de la USV, în mod smbolic, câte o medalie de campion european universitar.

USV a câștigat Jocurile Europene Universitare, după ce s-a impus în finală, cu scorul de 36-31 (19-17), în fața spaniolilor de la Universitatea din Granada.

Universitatea “Ştefan cel Mare” a fost reprezentată în Polonia de jucătorii Darius Makaria, Ionuț Andreescu, Adrian Tîrzioru, Claudiu Lazurcă, Leonard Ştefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă, Alex Dascălu, antrenorii Bogdan Şoldănescu și Iulian Andrei și kinetoterapeutul Octav Andreica. 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *