FOTO| Campionatul Regional de BabyBaschet

Sâmbătă și duminică sala de sport a Școlii Generale Nr.9 „Ion Creangă” din Suceava a găzduit al doilea turneu din cadrul Campionatului Regional de baschet pentru copii sub 10 ani. Aceasta a fost prima competiție oficială de baschet desfășurată în Municipiul Suceava din 1963 încoace, când în orașul nostru activa echipa Progresul.

baschet

Turneul de la Suceava a cuprins 12 meciuri, în care au fost angrenate echipele ACS Stomart 1, ACS Stomart 2, CS Preventis și BC Juniori din Iași, CSȘ Bacău, CS Triumph Rădauți și ACS Phoenix Suceava. Echipa gazdă a reușit să obțină două victorii în cele patru meciuri disputate.

Andrei Tiperciuc baschet Phoenix

„Ne bucurăm foarte mult pentru că am reușit să găzduim acest turneu la Suceava, după o foarte lunga perioadă fără competiții oficiale de baschet. Acest turneu este organizat de un club din Iași, dar sperăm să reușim și noi să organizăm cât mai multe evenimente de acest gen în Suceava. Toate meciurile sunt importante pentru copii, dar mai ales cele din competiții, pentru că este mai multă presiune și astfel ei pot progresa mai repede. Rezultatele nu ne-au interesat foarte mult, important este că am participat. Oricum, la acest turneu nu se oferă niciun premiu special, toate echipele sunt câștigătoare. Ne-am înscris în acest campionat pentru a progresa, mai ales că fața de celelalte echipe noi putem participa și la anul cu aceiași copii la această categorie de vârstă”, a declarat antrenorul Andrei Tiperciuc.

baschet Phoenix

Tehnicianul sucevean a vorbit și despre câteva proiecte pe care clubul ACS Poenix Suceava și le-a propus să le realizeze în acest an: „În viitorul apropiat vom participa la al treilea turneu din acest campionat, turneu care se va desfășura la Iași. Încercăm să organizăm o tabără, precum și câteva concursuri în aer liber. Ne dorim ca tinerii din Suceava să joace cât mai mult baschet, dar, în primul rând, să facă sport.”

Vezi aici o galerie FOTO de la această competiţie!

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *