Sah | Campionatul municipal

Campionatul Municipal de şah şi-a desemnat laureaţii ediţiei 2014. Organizat de clubul sportiv Ariadna Suceava, în incinta Iulius Mall, concursul a reunit la start, cu mici excepţii, cei mai bine cotaţi şahişti din Suceava, care s-au întrecut în sistem elveţian open – 7 runde.

La categoria open, turneul a fost câştigat de Sebastian Ionuţ Pavel, cu un total de 6,5 puncte, urmat de Cristian Raţiu, cu 6 puncte, şi Edward Pădurariu, cu 6 puncte, ultimul fiind, la doar 10 ani, un real talent al şahului sucevean. Următoarele locuri au fost ocupate de Eugen Ion, cu 5 puncte, şi Florin Daniel Herghelegiu, cu 4,5 puncte.

La categoria juniori, primul loc a fost ocupat de Vasile Ţâmpău, cu 4,5 puncte, urmat de Marius Măriuţă, în vreme ce, în concursul rezervat fetelor s-a iimpus Gabriela Delia Roşu, cu 5,5 puncte. La categoria copii, primul loc a fost adjudecat de Alexandru Măriuţă, cu 7 puncte din 7 posibile, urmat de Robert Panţâru şi Nicolas Dumitru Pădurariu.

Primii clasaţi au fost recompensaţi de Iulius Mall Suceava cu cupoane valorice. De asemenea, au fost acordate diplome, medalii şi tricouri din partea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Suceava, în vreme ce clubul Ariadna a oferit participanţilor sucuri, apă minerală, gustări, iar tuturor copiilor cărţi de şah. La final, organizatorii au mulţumit Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul oferit.

“Concursul  a avut şi scopul de a atrage tineretul către sportul minţii  şi a beneficiat şi de participarea unor copii din Suceava, reale talente în şah, mă refer la fraţii Mirăuţă, Pădurariu sau Panţâru  Robert, Roşu Gabriela. Îndemnăm părinţii  să-i îndrepte pe copii către şah, deoarece şahul are darul să ajute elevii la pregătirea şcolară”, a precizat preşedintele clubului Ariadna Suceava, ing. Mihai Pânzaru.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Sah | Campionatul municipal"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*