Campion în scaun cu rotile. Suceveanul Andrei Cîmpan a cucerit medalia de aur la Mondialele de Culturism

Romania a fost reprezentata de trei sportivi de la Euro Power Gym Suceava la Campionatul Mondial de Culturism si Fitness pentru juniori ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

Cel mai prestigios rezultat a fost obtinut de Andrei Cimpan (19 ani), care a devenit campion mondial de juniori la categoria speciala. “Cu greu imi gasesc cuvintele. Inca nu-mi vine sa cred ca am ajuns pana aici, in aceasta forma. Multumesc familiei si prietenilor apropiati si tuturor persoanelor care m-au sustinut, in special antrenorului meu, Cristi Tcaciuc pentru toate sfaturile si oportunitatile pe care mi le-a oferit. Anul trecut, pe vremea asta, nici nu visam ca voi ajunge unde sunt acum. Ii sunt profund recunoscator. Am fost primit la lotul national ca intr-o familie, am fost tratat extraordinar si a fost o onoare sa-mi reprezint tara la Mondiale”, a declarat Andrei Campan, care a concurat in scaun cu rotile.

Andrei a ajuns de la nimic pe scena Campionatelor Mondiale de Juniori. O ascensiune fulminanta a unui tanar sportiv, care, in ciuda dizabilitatilor sale, face performanta”, a adaugat antrenorul Cristi Tcaciuc.

Originar din Siret, Alexandru Breaban (20 de ani), a ocupat locul 4 la categoria 70 de kilograme, in timp ce Razvan Macovei, tot de la Euro Power Gym Suceava, s-a clasat pe locul 6 in lume la categoria 80 de kilograme.

Cei trei culturisti antrenati de Cristi Tcaciuc si-au câstigat dreptul de a participa la Mondiale dupa ce au reusit sa devina campioni nationali în gala desfasurata la Sibiu, la sfârsitul lunii august, si campioni balcanici la Drobeta Turnu Severin.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Campion în scaun cu rotile. Suceveanul Andrei Cîmpan a cucerit medalia de aur la Mondialele de Culturism"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*