Călin Moscaliuc a făcut senzaţie la Naţionalele Şcolare

Inotatorii de la CSS Suceava s-au intors cu 14 medalii de la Campionatele Nationale Scolare pentru copii de 12-14 ani, ce s-au desfasurat la Resita.

Calin Moscaliuc a facut senzatie in Banat, sportivul in varsta de doar 12 ani reusind sa cucereasca opt medalii de aur, sase la individual, in probele de 50 si 100 metri liber, 50 si 100 de metri spate, 50 si 100 de metri fluture, si alte doua in proba de stafeta, 4 x 50 de metri mixt si 4 x 50 de metri liber, acolo unde a facut echipa cu Ionut Socoliuc, Paul Roman si Robert Popescu.

In alte doua probe, 50 si 100 de metri fluture, la categoria 14 ani, castigator a fost un alt sportiv de la CSS Suceava, Serban Cotos. La aceiasi categorie, Serban Cotos, Sebastian Croitor, Vlad Brandis si Stefan Ropan au luat argintul cu stafeta la 4 x 50 de metri mixt si 4 x 50 de metri liber. Ioana Nastaca (13 ani) si Sebastian Croitor (14 ani) s-au intors cu medaliile de bronz, obtinute la 100 metri liber, respectiv 100 de metri spate.

Din delegatia clubului sucevean prezenta la Nationale Scolare de la Resita au mai facut parte Victor Turluianu si Cosmina Aanitei, plus antrenorii Cezar Moscaliuc, Andrei Pinticanu si Luis Lacatus.In clasamentul general, CSS Suceava a ocupat locul 5 dintr-un total de 20 de cluburi participante.

Toti sportivii suceveni au obtinut rezultate excelente dar <<senzatia>> acestei competitii a fost Calin Moscaliuc, care a obtinut 8 medalii de aur – 6 in probele individuale si doua in probele de stafeta. Practic la toate probele la care a inotat a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului – 8 probe, 8 medalii de aur. Este primul inotator sucevean care realizeaza o asemenea performanta – aur la toate probele la care a participat. Sunt mai mult decat incantat de evolutia lui si ii doresc sa continue tot asa”, a declarat antrenorul Cezar Moscaliuc.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Călin Moscaliuc a făcut senzaţie la Naţionalele Şcolare"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*