Buziuc: „Mai am 6 vieţi”

Gazeta Sporturilor de astazi a scris despre cazul fotbalistului sucevean Alexandru Buziuc, care a avut un accident rutier în care a fost implicata si o caruta. La doar 20 de ani, Alexandru Buziuc a avut deja de trei ori întîlnire cu moartea. De pe patul de spital din Suceava, de unde a fost externat ieri, cu capul acoperit de bandaje, pustiul glumeste: „Sînt ca o pisica, am noua vieti. Dar trebuie sa încep sa fiu mai atent, ca trei s-au dus!

Furat de curiosi chiar lînga Salvare

Ultima s-a scurs în seara zilei de sambata. Nu jucase vineri cu Viitorul, a doua zi a facut recuperare, apoi a plecat de la Medias la Bistrita, unde îl astepta un prieten sa-l duca acasa, la Suceava. La 15 kilometri de orasul moldav, în jurul orei 23:00, în bezna noptii le-a iesit în fata o caruta plina cu lemne, nesemnalizata. „Eram patru în masina, trei baieti si o fata. Conducea un prieten de-ai mei. Nici nu mergeam tare, abia trecuseram de o masina de Politie, care întorsese din drum o caruta plina cu lemne furate. Ghinionul nostru. Caruta era pe mijlocul drumului, ca un zid. Am intrat cu masina în roata din fata. Eu eram în spate, scriam un mesaj. Am zburat pîna în fata, unde m-am lovit cu capul în zona de deasupra parbrizului, care s-a facut tandari. Sîngele îmi siroia pe fata, eram taiat la frunte, la nas si la gura. Ma durea gîtul. Mi-am scos geaca sa opresc cu ea sîngerarea de la cap. Cînd a venit Salvarea, am lasat-o jos. Aveam în ea un card si 150 de lei. Dintre cei care s-au strîns la fata locului, cineva mi-a furat banii. Cardul l-a lasat, nu avea ce face cu el„, povesteste Alexandru Buziuc.

S-a ales si cu o fractura a unei vertebre în zona cervicala. Motiv pentru care în urmatoarele 3 luni nu va avea voie sa loveasca mingea cu capul. E multumit ca a scapat asa, „dar mai teama mi-a fost pentru parintii mei, ca le-am provocat iar o spaima asa de mare. Ca nu e prima!„. „Sa fac haz de necaz, ciocnirea asta cu caruta a fost mai dura decît aia cu Germania, cînd ne-au dat 8-0. Atunci socul a fost psihic, acum fizic. Erau tari, dar si mai mari cu 2-3 ani decît noi„.

A fost în coma la 11 ani

Problema pe care a avut-o internationalul U-21 Alex Buziuc nu este singulara! Gazeta Sporturilor a aflat ca fotbalistul lui Gaz Metan a mai trait doua episoade cumplite acum 9 ani. Juca fotbal la Flacara Rosie Udesti, iar în timpul liber colinda prin localitate cu bicicleta. Se întorcea într-o zi acasa cînd a fost surprins de o cifa de beton, care l-a izbit în plin: „M-a aruncat la cîtiva metri, cu tot cu bicicleta. Am fost lovit rau la cap. Mi-am pierdut cunostinta. A venit Salvarea, m-a luat, dar pe drum spre spital, o alta masina ne-a lovit! M-au rasturnat pe acolo, noroc ca în spatele nostru mergea un unchi cu masina lui, m-a luat repede si asa am ajuns pîna la urma la spital„. Rîde cînd îsi aminteste: „Atunci am stat în coma o noapte si o zi. Ai mei nu credeau ca o sa mai scap. Cînd m-am trezit o întrebam pe mama unde sînt si cum am ajuns acolo. Apoi am început sa o întreb de fratii mei. Dupa 5 minute, o întrebam aceleasi lucruri. Nu mai tineam minte nimic. A durat o zi si asta, dar mi-am revenit. Am noroc, ce mai!„.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Buziuc: „Mai am 6 vieţi”"

  1. Insanatosire grabnica !!!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*