Buziuc, liber să plece

Golgheterul Sportingului, Alex Buziuc, este mai aproape ca oricând de un transfer. Conducătorii divizionarei a treia sucevene sunt decişi să îi dea drumul în fotbalul mare tânărului atacant, mai ales că acesta nu duce lipsă de oferte.

Al doilea marcator din seria întâi a Ligii a 3-a în ediţia precedentă de campionat, cu 12 goluri, Buziuc a stârnit în vară interesul mai multor cluburi. Prim-divizionara Gloria Bistrţta şi-ar fi dorit chiar un amical cu Sporting pentru a-l vedea la lucru pe atacantul sucevean.

“Vara trecută a fost contactat de Gloria Bistriţa şi de alte cluburi, dar noi ne-am dorit să mai rămâna aici jumătate de an ca să mai crească în valoare. Şi-a mai pierdut din eficacitate nu din cauză că şi-a iesit din formă, ci pentru că nu a avut alături jucători care să îl pună în adevarata sa valoare. Cred că în această iarnă, indiferent de unde vor veni oferte, el trebuie să îşi urmeze cursul carierei, pentru că nu dorim să îl ţinem pe loc. Eu mi-aş dori să plece pentru că a trecut toate testele de Liga a 3-a şi cred ca ar trebui să facă pasul la o echipă din primele două eşaloane, unde să joace”, a anunţat managerul Ciprian Anton.

Conform celor de la Sporting, Rapid Suceava poate fi o destinaţie pentru Buziuc, dar doar în anumite condiţii. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul fundaşului Constantin Ferariu.

“Eu cred ca Rapidul i s-ar potri ca o mănuşă lui Buziuc. Acolo nu se pune presiune prea mare, pentru că nu-i văd să aibă probleme cu evitarea retrogradării. Depinde doar de cei de la Rapid dacă şi-i doresc pe Buziuc şi pe Ferariu. Sunt câteva lucruri peste care nu putem trece. Ferariu a venit doar de jumătate de an la noi şi nu putem să emitem prea mari pretenţii. În schimb, Buziuc este 100% produsul Sportingului. Ca manager, cred ca ar trebui să mai vină niste bani la club, şi cum se poate mai bine, decât prin vânzarea de jucători?! Ne dorim să joace pentru Suceava, dar trebuie discutat foarte serios, pentru că în patru ani de zile acestui copil i s-a oferit salarizare, cazare şi masă de către clubul Sporting. Nu avem mari pretenţii financiare, am accepta şi varianta coproprietăţii. În vară au fost discuţii, dar cei de la Rapid au considerat că Buziuc trebuie să meargă acolo doar pentru că l-au chemat. Părerea mea este că trebuie respectat şi clubul de la care pleacă”, a mai spus Ciprian Anton.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Buziuc, liber să plece"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*