Buziuc, la Cupa Cartierelor

Printre participantii la ediţia a 5-a a Cupei Cartierelor se regăseşte şi atacantul echipei FC Vaslui, Alex Buziuc. Fostul jucător al Sportingului îşi petrece vacanţa la Suceava şi nu putea rata o mişcare cu prietenii de acasă.

Alex Buziuc a făcut echipă la Cupa Cartierelor cu fratele său, Andrei, iar formaţia celor doi s-a calificat fără probleme la turneul final. “Mi-a fost foarte dor de prieteni, abia aşteptam să ajung acasa. În sfârşit, am reuşit să vin pentru două săptămâni, este puţin, dar e bine şi atât”, a mărturisit Buziuc.

Plecat in iarnă de la Sporting Suceava, atacantul în vârstă de 19 ani a debutat deja la Liga I, iar după ultimul meci din campionat, cu CSMS Iaşi, a fost lăudat de patronul Adrian Porumboiu.

“De la Liga a III-a la Liga I este un salt mare, pe care am încercat să îl fac cât mai bine. De acum încolo sper să primesc mai multe şanse să joc. Cei de acolo au fost mulţumiţi şi mi-au promis că se vor baza mai mult pe mine. În prima ligă este mai simplu, te lasă să joci, să pasezi. La Liga a III-a, unde era mingea erau şi doi adversari pe tine. Acolo sunt şi alţi jucători, primeşti pase mult mai bune, pe când aici trebuiă să munceşti mai mult. Pe lângă fotbalişti ca Sânmărtean, ca Antal, este altfel. Sunt băieţi de nota 10, te ajută, te încurajează când greşeşti şi nici într-un caz nu sunt plini de vedetisme. Dacă ai orice problemă şi îi rogi să te ajute, o fac cu cea mai mare plăcere. Acolo nu se pune problema că tu ai 19 ani, iar ei 34. Pe lânga respect, în echipă toţi suntem egali”, a mai spus “Buză”.

Alex Buziuc nu exclude o revenire la Suceava sub formă de împrumut, în cazul în care nu va reuşi să evolueze constant la FC Vaslui: “Dacă n-aş primi şansa să joc acolo, mi-aş dori să mă întorc la Suceava, în Liga a II-a, ca să am meciuri în picioare şi să cresc în valoare. Totul depinde de cei de la Vaslui.”

Cupa Cartierelor 2013 este parte a proiectului international MOVE Pilot Project,organizat in Romania de Federatia Romana Sportul pentru Toti si cofinantat de catre International Sport and Culture Association Danemarca, Friedrich-Alexander Universitat Erlangen-Nurnberg Germania su European Commision’s Executive Agency for Health and Consumers.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Buziuc, la Cupa Cartierelor"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*