Buttazzoni, primul la Botosani

Italianul Alex Buttazzoni, de la echipa San Marco Concrete, a câştigat, miercuri, cea de-a patra etapă din Turul Ciclist al României, disputată pe traseul Suceava – Câmpulung Moldovenesc – Suceviţa – Rădăuţi – Siret – Bucecea – Botoşani.

Buttazzoni a terminat cei 226 de kilometri în 5 ore, 45 de minute şi patru secunde. Podiumul etapei a patra a fost completat de grecul Ioannis Tamouridis, de la SP Tablewere, sosit al doilea, şi de ucraineanul Oleksandr Prevar, de la Kolss Cycling Team.

Buttazzoni: “Drumurile sunt cam proaste, pe bicicletă simţim fiecare groapă”

Câştigătorul celei mai lungi etape din ediţia a 47-a a Turului României a declarat la finalul cursei că nu se aştepta să câştige cursa încheiată la Botoşani.

Eu speram că voi reuşi să câştig în ultimele trei etape, nu astăzi. Mă bucur că am reuşit, deşi a fost o etapă foarte grea. Sper să continui aşa şi, dacă se poate, să mai obţin 1-2 victorii până la final. Nivelul cursei este destul de ridicat, mai ales pe ultimii 50 de kilometri ai fiecărei etape. Îmi place foarte mult în România, peisajele sunt foarte frumoase, însă drumurile sunt cam proaste, iar noi, pe bicicletă simţim fiecare groapă“, a spus Alex Buttazzoni.

Chiar dacă se anunţa cea mai dificilă etapă a turului, cursa de miercuri a fost animată încă din primul kilometru, când componentul echipei CS Dinamo Tamaş Csicsaky a luat un avans de aproximativ 2 minute faţă de pluton, câştigând şi primul sprint, de la kilometrul 63, din localitatea Câmpulung.

Dinamovistul a fost prins din urmă chiar la începutul primei căţărări, cea de la Sadova (la kilometrul 76). Italianul de la Tuşnad Cycling Team, Bruno Rizzi, şi-a adjudecat atât prima căţărare, cât şi pe cea de-a doua, de la kilometrul 101, din localitatea Ciumarna. A treia căţărare a fost câştigată de bulgarul Vasilev Krasimir, de la SK Dobrich 1905, care a reuşit să se impună şi în ultimele două sprinturi, de la Rădăuţi (kilometrul 134) şi de la Siret (kilometrul 155).

Patru ciclisti s-au ciocnit între ei într-o curbă la Botosani

Cursa nu a fost una lipsită de incidente, iar cu câteva sute de metri înaintea finalului, pe străzile din Botoşani, patru rutieri, Zoltan Şipoş (România Under 23), Angelo Ciccone (San Marco Concrete), Dmytro Zaieţ (Athlet Ucraina) şi Guler Mustafa (Konya Cycling Team Turcia), s-au ciocnit între ei într-o curbă. Cel mai grav s-a accidentat ciclistul turc, care a fost transportat la spitalul din Botoşani, având clavicula ruptă.

Bulgarul Vladimir Koev, de la Vivelo Bulgaria, a reuşit să îşi păstreze tricoul galben, pe care îl va purta şi în etapa a cincea.

De asemenea, dinamovistul Alexandru Ciocan rămâne în continuare românul cel mai bine clasat în ierarhia generală şi va purta tricoul albastru în etapa a cincea.

Tricoul alb va fi purtat de grecul Ioannis Tamouridis, cel verde de Bruno Rizzi, iar cel roşu îi va reveni lui Marcolina Piergiacomo, de la Cycling Team Friuli.

La festivitatea de premiere a fost prezent şi primarul oraşului Botoşani, Cătălin Flutur, care a oferit premii speciale pentru rutierii români, pentru câştigătorii etapei a patra şi pentru deţinătorii tricourilor distincte. Premiile oferite de către Primăria Municipiului Botoşani se ridică la suma de 10.000 de lei.

Cea de-a cincea etapă din Turul Ciclist al României se va disputa joi, pe traseul Botoşani – Bacău, având o lungime de 160 de kilometri. Plecarea este programată la ora 13.00, din faţa Primăriei Municipiului Botoşani. (Sursa: Mediafax)

Exit mobile version