Burlacu a ajuns in Brazilia

Capitanul celor de la CSU Suceava, Gabriel Burlacu, a ajuns in cursul zilei de marti la Belo Horizonte, in Brazilia, pentru a participa alaturi de echipa nationala a Romaniei la Campionatul Mondial de handbal masculin under 21.

Burlacu - Romania Tineret (1)

Repartizati in Grupa B, tricolorii vor debuta in competitie luni, contra Portugaliei. „Plecam la Campionatul Mondial, care vine dupa 10 ani pentru România, cu gânduri pozitive. Ne asteapta o grupa grea, dar am încredere în echipa, ne-am cunoscut unii pe altii si totul merge într-o directie buna. E foarte greu primul meci, debutam cu Portugalia, o echipa incomoda, care a aratat forma buna în ultima perioada, dar cred ca forta grupului nostru va face diferenta. Avem jucatori care au acumulat experienta la nivel de Liga Nationala, totusi meciurile internationale înseamna altceva. Au câstigat o mica experienta, iar la Campionatul Mondial speram ca ne va ajuta experienta lor la acest nivel”, a declarat selectionerul Ovidiu Mihaila. Antrenorul României a mai spus ca echipa poate ajunge pe unul din primele sase locuri, dar ca „visul” este jucarea finalei. „Noi vom lupta în fiecare meci, poate va fi un loc 4-6, dar noi ne-am propus jucarea finalei Campionatului Mondial. Baietii sunt luptatori, puternici, asa ne dorim, sa jucam finala si la asta visam. Va fi greu, dar nu renuntam la visul nostru. Cred ca a venit momentul pentru relansarea handbalului românesc, iar asta trebuie sa înceapa de la nivelul juniorilor si tineretului”, a mai spus Mihaila, citat de Mediafax.

De acasa, Razvan Bernicu ii tine pumnii elevului sau. “Gabi a evoluat constant la loturile de juniori si tineret si este o mandrie pentru noi ca si club sa avem un jucator la un Campionat Mondial. Ca mai toata suflarea handbalistica din Romania ii dorim sa aiba rezultate bune si sa se intoarca cat mai tarziu acasa”, a spus antrenorul celor de la CSU Suceava.

Burlacu - Romania Tineret (2)

Din Grupa B fac parte: Romania, Qatar, Angola, Portugalia, Serbia si Spania.

La ultima participare în competitie, în 2005, România s-a clasat pe locul 6.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *