Buget redus la sport

Ion Lungu

Primăria municipiului Suceava reduce finanţarea activităţilor sportive de la un an la altul. În proiectul de buget pentru 2015 propus de primarul Ion Lungu, la sport au fost alocate două milioane de lei, cu 540.000 de lei mai puţin faţă de anul trecut.

„La capitolul sport, la fel ca şi anul trecut (?), propun să fie alocate două milioane de lei, din care 1,2 milioane la fotbal, 500.000 de lei la handbal şi 300.000 de lei pentru celelalte sporturi. Cei de la handbal ne-au solicitat 500.000 de lei. Din păcate, acolo lucrurile au rămas tot în coadă de peşte, nu este clarificată modalitatea de finanţare, probabil vom face şi în acest an o asociere. S-au făcut nişte modificări la Legea Sportului, care însă tot nu clarifică lucrurile. La cultură şi culte voi propune 2 milioane de lei. Voi insista şi sper ca de această dată să am înţelegere din partea domnilor consilieri pentru a da un milion de lei la Catedrală ca să facem prima sfinţire în anul 2015. Voi avea discutii cu domnii consilieri, eu sper să vină în număr cât mai mare astfel încât să văd şi propunerile dumnealor. Mi-aş dori, şi sper să se întâmple acest lucru, ca pe data de 29 ianuarie să putem aproba bugetul local pe anul 2015”, a declarat Ion Lungu.

Referitor la handbal, primarul Sucevei susţine că banii propuşi pentru aprobare vor fi suficienţi pentru ca CSU Suceava să se menţină pe linia de plutire: “Este o solicitare venită de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava de a asigura şi în acest an 500.000 de lei pentru finanţarea handbalului. Noi o vom face, iar domnul rector spune că prin banii daţi de Primărie şi Universitate se poate asigura o minimă finanţare.”

Anul trecut, la capitolul sport, Ion Lungu a propus 2,5 milioane de lei, buget suplimentat ulterior cu 40.000 de lei. Pentru fotbal şi handbal în 2014 s-a aprobat câte un milion de lei, iar celelalte sporturi au împărţit 540.000 de lei.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

11 Comentarii la "Buget redus la sport"

 1. Cam putin la catedrală. Dati 2 milioane va rugam. Luati 700.000 de la fotbal si 300.000 de la handbal.

 2. Vrem si volei de performanta la Suceava, vrem si o sala polivalenta sau trebuie sa facem o rugaciune la Catedrala sa se indeplineasca si acest ‘vis’ ?!

 3. Dumnezeu le da pe toate daca credeti ca ceea ce faceti este corect si sa radeti de cele sfinte sa va fie rusine……catedrala ramane in urma noastra poate sa dea si 50 de milioane…pe cand la sport….tre sa-si faca case toti antrenorii, rectorii si lipitorile de pe langa oamenii de sport. Aveti grija !!!

 4. mai Andrei(acum intra rima) asta e site de sport, nu trinitas.ro. mars de baga ceva la cutia milei. sa nu uiti si de doua genoflexiuni cu genunchii in gura.

 5. E clar ca nu se doreste promovarea daca nu vrea sa dea bani…apropo pt pavele ce buget este alocat?

 6. Sa ma ierte Domnul, dar Inca 220.000€ pentru Catedrala? Dar nu era aproape gata? Intr-un fel sunt de acord cu acest lacas dar oare toti banii sunt dati/primiti corect? Se construieste de atati mar de ani si tot nu e gata…interesant este ca la o asa constructie nu se poate face audit, nu se poate vedea daca banii au fost cheltuiti corect ca la orice alta investitie publica pentru ca te bate Dumnezeu, dar stau si ma intreb daca Domnul e deacord ca unii pamanteni sa faca afaceri si profit in numele Lui:(. E trist, Doamne ajuta…

 7. Un singur lucru trebuie mentionat aici: La Suceava nu se vrea performanta ! De fiecare data cand echipele noastre au mers bine (Rugby – zilele bune in care ne bateam cu Dinamo, Constanta samd.; Handbal – cand aveai pretentii de cupe europene; Fotbal – cand Bucovina respira victoriile marete de pe „Areni”; si lista poate continua cu Atletism, Lupte etc.) s-a trezit u ndestept sa OMOARE totul si sa isi bage bani in buzunar !
  Despre asta e vorba aici Domnilor !!!! Nimic altceva !!!!

  B U C O V I N A !!!!!!!!!!!!!!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*