Buduru: Este „criminal”!

Fostul fundas al CSM-ul din anii ’70, Doru Pantelimon, capatase porecla “Criminalul” datorita modului in care reusea sa marcheze atacantii adversi. Potrivit fostilor sai colegi, Pantelimon ar fi primit acest supranume de la actualul director executiv al clubului Astra Ploiesti, Petre Buduru(foto).

“Vreau sa transmit condoleante familiei. Mi-a fost prieten in teren, dar si in afara lui. Eu am ajuns la Suceava in 1975 si am facut armata impreuna. Practic, am fost nedespartiti pana am plecat la Scornicesti, in Divizia A. Una dintre cele mai frumoase amintiri legate de el o am de la un meci cu Farul Constanta. Dupa o intrare mai dura a lui Doru, atacantul adversarilor Petre Buduru a venit la margine si a spus: “Asta este un criminal, pur si simplu nu poti sa treci de el”. De atunci asa i-a ramas porecla lui Doru Pantelimon”, si-a amintit fostul mijlocas al CSM Suceava, Constantin Prepelita.

Determinarea cu care se apara Doru Pantelimon a fost remarcata si de alti fosti colegi ai sai.

Gabi Nicola: “M-am cunoscut cu Doru Pantelimon cand aveam vreo 8 ani, deci ne stim de peste 50 de ani. A fost unul dintre cei mai constanti jucatori pe care i-am intalnit. Imi vine greu sa il compar cu un fundas roman din ziua de astazi.

Florin Cristescu: “L-am cunoscut mai bine pe Doru in iarna lui 1981, cand am mers cu lotul CSM-ului in cantonament la Vatra Dornei. Dupa pregatirea de iarna s-a stabilit lotul pentru retur, iar Doru a fost lasat sa plece la Minerul Gura Humorului. L-am intalnit apoi din postura de adversar, atunci cand jucam cu Minerul. Era un jucator cerebral, dirz, in care te puteai baza. M-a impresionat si faptul ca a continuat sa vina la meciurile Sucevei si dupa ce nu a mai jucat.”

Ion Buzoianu: “Doru Pantelimon a fost un jucator deosebit si un mare luptator. Am vorbit si cu ceilalti colegi si suntem cu totii mahniti de aceasta veste.”

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Buduru: Este „criminal”!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*