Bucovina – RCM Galaţi 24-10

CSM Bucovina Suceava a reusit sa se mentina in Divizia Nationala de rugby, dupa ce s-a impus astazi, pe terenul Unirea, cu scorul de 24-10, in fata celor de la RCM Galati, intr-un meci contand pentru ultima etapa din cadrul turneului play-out.

Trupa condusa de Constantin Vlad a vrut sa scape de orice fel de emotie inca din prima repriza si totul a mers conform planului. Oprea, Albu si Nichiforiuc au marcat fiecare cate un eseu, Cretu a transformat de doua ori de pe con, iar gazdele au intrat la pauza cu un avantaj linistitor de 19-5. De partea cealalta, veniti la Suceava sa-si joace ultima sansa de a ramane in esalonul secund, galateni au incercat sa revina in joc in repriza secunda, cand Stanciu a inscris cel de-al doilea eseu al oaspetilor si a redus diferenta la 19-10. Rugbistii suceveni s-au tinut insa tare, iar la ultima faza au luat si bonusul ofensiv, dupa ce St. Stefaroi a culcat pentru a patra oara balonul in terenul de tinta galatean, stabilind totodata si scorul final la 24-10.

Nu a fost un meci tocmai usor, pentru ca oaspetii au venit la Suceava sa dea tot ce pot pentru a se salva de la retrogradare. Diferenta de valoare si-a spus insa pana la urma cuvantul. Am obtinut o victorie cu tot cu bonusul ofensiv, chiar daca nu am reusit sa facem un meci foarte spectaculos. Important este ca am scos-o la capat”, a declarat antrenorul Constantin Vlad dupa victoria cu Galati.

Tehnicianul considera ca editia de campionat incheiata sambata a fost una dintre cele mai dificile din istoria de 50 de ani a rugbyului sucevean: “Am fi putut face mai mult in acest campionat, dar cu o echipa am inceput si cu alta am terminat. A fost cel mai dificil an din cei 50 de activitate a rugbyului in Suceava, un an plin de incertitudini financiare, care au afectat mult motivatia jucatorilor, baietii primind doar doua indemnizatii de la inceputul anului. Am reusit insa sa ne mentinem pe linia de plutire cu ajutorul lui Dumnezeu, a Primariei, a clubului CSM Suceava si a Asociatiei Prietenii Rugbyului”.

Clasamentul final din play-out:
1.    CSM Bucovina    6    4    0    2    123-78    19p
2.    CSU Arad    6    3    0    3    72-89    16p
3.    RCM Galati    6    3    0    3    81-115    12p
4.     CS Navodari    6    2    0    4    100-94    11p

Pana la finalul anului, CSM Bucovina ar trebui sa mai joace in Cupa Romaniei, acolo unde prima faza este programata pe 8 noiembrie, in Campionatul National de rugby in 7, dar si la traditionalul turneu de la Chisinau. Totul depinde insa de bani…

COMENTARII:

1 Comentariu la "Bucovina – RCM Galaţi 24-10"

  1. Daca nu s-ar programa meciurile in acelasi timp cu alte evenimente sportive, probabil ar fi mai multi spectatori si Unirea…

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*