Bucovina Rădăuți și Juniorul Suceava au câte un jucător convocat la loturilor naționale de juniori ale României

Bucovina Rădăuți și Juniorul Suceava au câte un jucător convocat la viitoarele acțiuni ale loturilor naționale de juniori.

Debutant în Liga a III-a, în tricoul Bucovinei, la 15 ani fără o zi – un record din acest punct de vedere – Adrian Stroe (foto) a avut nevoie doar de jumătate de sezon să se facă remarcat, tânărul fotbalist rădăuțean fiind convocat la lotul național Under-16 al României pentru o acțiune ce va avea loc între 7 și 10 martie.

Este o veste foarte bună pentru mine, care îmi ridică moralul, iar pe această cale vreau să-i mulțumesc antrenorului Iulian Ionesi, cât și colegilor de echipă pentru încredere”, a precizat tânărul fotbalist descoperit de antrenorul Viorel Stoica.

Iulian Ionesi, antrenorul principal al Bucovinei Rădăuți, a povestit cum a ajuns Adrian Stroe să fie cooptat în lotul divizionarei a treia la o vârstă atât de fragedă. „În timpul pandemiei, mă recuperam la stadion după o accidentare și l-am văzut pe Adi jucându-se cu mingea. I-am propus să vină se se pregătească cu mine zilnic. De fapt au fost în jur de 20 de băieți care s-au perindat în vară, dar Adi a fost singurul care a rezistat unor antrenamente fizice foarte intense. Mi-a plăcut ambiția lui și i-am propus să vină la echipa mare, iar prin muncă și seriozitate și-a câștigat în scurt un loc de titular la nici 15 ani. Mă bucur de această convocare la lotul național U16. Sper să devină o obișnuiță, iar în scurt timp să-l vedem la un nivel mai ridicat”, a spus Iulian Ionesi.

Bogdan Grosu, chemat la lotul national under-15

Şi cei de la Juniorul Suceava au un jucător aflat în atenția naționalei, este vorba de Bogdan Grosu, care va participa începând cu 28 februarie, la baza de la Mogoșoaia, la o acțiune a lotului Under-15 al României.

Ne bucură faptul că, după Sebastian Nechita, apar și alți jucători care sunt convocați la echipele naționale ale României. Deși clubul nostru are doar șase ani de la înființare, reușim să ne îndeplinim obiectivele propuse, printre care și cel de a forma jucători pentru eșaloanele superioare și în același timp pentru echipele naționale de juniori ale României. Le urăm mult succes lui Adi Stroe și Bogdan Grosu la acțiunile de la București. Sperăm să aibă evoluții apreciate sub tricolor” a declarat managerul clubului Juniorul Suceava, Bogdan Pantea.

Foto: Cristian Plosceac

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Bucovina Rădăuți și Juniorul Suceava au câte un jucător convocat la loturilor naționale de juniori ale României"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*