Bucovina Rădăuţi este pe cale să se desfiinţeze

Pe Municipalul din Radauti canta cucuveaua. In plina iarna. Dupa trei sezoane si jumatate petrecute la nivelul Ligii a III-a, echipa locala de fotbal ACS Bucovina este pe punctul sa se desfiinteze din cauza problemelor financiare.

Conducerea “galben-albastrilor” a avut la inceputul acestei saptamani o intalnirea cu conducerea Primariei, dar discutiile dintre cele doua parti nu au condus nicaieri, edilii din Radauti anuntand ca, din motive birocratice, nu pot aloca vreun ban catre echipa locala de fotbal mai devreme de luna aprilie.

Ni s-a transmis de la Primarie ca singura posibilitate de finantare este prin intermediul unei licitatii, in urma careia prima transa de bani ar trebui sa o primim in luna aprilie. E prea tarziu pentru noi. Avem deja datorii foarte mari la jucatori, furnizori si Federatia Romana de Fotbal, din partea careia am primit deja un ultimatum. Lunea viitoare ar fi trebui sa incepem antrenamentele, sa intarim lotul de jucatori si sa facem un cantonament. Am avea nevoie de 40-50.000 de lei sa ne desfasuram activitatea pana in aprilie. Mai asteptam cateva zile, dar in situatia actuala, in proportie de 99% ne vom desfiinta. Imi pare rau pentru jucatorii de la echipa de seniori si pentru cei 50 de juniori pe care ii avem legitimati. E rusinos ca un oras ca Radauti nu poate sustine o echipa in Liga a III-a, mai ales ca este formata doar din fotbalisti localnici. Pur si simplu, unii nu sunt interesati sa mai existe fotbal in Radauti”, a declarat antrenorul Bucovinei Radauti, Iulian Ionesi, care a precizat ca echipa satelit de la Milisauti va continua totusi in Liga a IV-a.

In pauza din aceasta iarna, formatia radauteana a ramas si fara capitanul Vasile Vitu, prezent luni la reunirea divizionarei secunde Bucovina Pojorata.

ACS Bucovina Radauti a incheiat turul Ligii a III-a pe locul 9 in clasamentul seriei intai, fara absolut nicio grija in ceea ce priveste retrogradarea.

Bucovina Radauti ar fi cea de-a treia echipa din seria intai care se retrage in aceasta iarna din campionat, dupa Inter Dorohoi si Cetatea Targu Neamt.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *