Bucovina – Petroşani: 12-7

Primul meci pe Unirea a consemnat si prima victorie pentru echipa locala de rugby CSM Bucovina Suceava in sezonul competitional 2011. Astfel, echipa suceveana s-a impus, ieri, cu scorul de 12-7, in fata gruparii Stiinta Petrosani, intr-un meci contand pentru etapa a 3-a din cadrul Diviziei Nationale.

Desi a inceput partida din postura de ousider, trupa pregatita Constantin Vlad a deschis scorul la jumatatea primei reprize, cand Flutur a plecat in dribling prin defensiva oaspetilor si a culcat balonul in terenul de tinta advers pentru 5-0 la pauza. In ciuda vremii de afara, acolo unde vantul puternic si lapovita au alungat si ultimii spectatori din tribune, reduta suceveana a rezistat cu brio in fata atacurilor adverse, cea mai periculoasa faza fiind consumata in minutul 65, cand Stiinta s-a apropiat la jumatate de metru de terenul de tinta al gazdelor. In replica, antrenorul Constantin Vlad a schimbat linia intai, iar rezultatele aveau sa se vada cu doua minute inainte de fluierul final, cand nou-intratul Stefanita Rusu a marcat cel de-al doilea eseu al gazdelor dupa o faza plecata dintr-un mol, Flutur a transformat de pe con si CSM Bucovina conducea cu un nesperat 12-0. Pe fondul euforiei si a unei nesincronizari a rugbistilor suceveni imediat dupa repunerea mingii de la centru, gruparea hunedoreana a reusit insa sa inscrie un eseu la ultima faza a jocului, plecand de pe Unirea cu bonusul defensiv, scor final 12-7.

A fost un meci de angajament si ma bucur mult pentru aceasta victorie, pentru ca nu mai invinsesem de mult timp. Acest succes este foarte important pentru clasament, moral si pentru increderea jucatorilor nostrii. Echipa din Petrosani era peste noi din punct de vedere al experientei, dar am profitat de greselile lor tehnice si pe fondul unei aparari bune, care a fost punctul nostru forte in acest meci, am reusit sa invingem”, a spus antrenorul Constantin Vlad.

Bucovina: Palamariu, Albu, Zup, Pentiuc, Constantineanu, Scolobiuc jr, Buzatu, Nichiforiuc, Flutur, Bursuc, Iacobuta, Codreanu, Oprea, Stefancu, Nastiuc. Au mai intrat: Rusu, Bujoreanu, Coca si Turcanu.

In etapa urmatoare, CSM Bucovina evolua, sambata, pe terenul liderului la zi al clasamentului, RC Barlad.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *