Bronz pentru Box

Unul dintre cei mai promiţători sportivi de la CSM Florconstruct Suceava, Andrei Bejinariu, s-a întors în ring după câteva luni bune de pauză. Suceveanul a fost operat la umărul drept în primăvara acestui an, perioadă după care a urmat un intens program de refacere.

Pe toată durata săptămânii trecute, sportivul s-a aflat împreună cu antrenorul Doru Iftime la Târgu Mureş, acolo unde a avut loc Campionatul Naţional Universitar de Seniori. Cu o intensă participare a tuturor cluburilor din ţară, competiţia s-a dovedit a fi una aprig disputată.

CSM Florconstruct a demonstrat încă o dată că pune accent pe calitate, nu pe cantitate. Astfel, cu un singur reprezentant aruncat în ring la Târgu Mureş, Suceava nu s-a făcut de râs ci din contră, a urcat pe podium.

Bejinariu a concurat la categoria 54 de kilograme. În primul meci, suceveanul a încrucişat mănuşile cu arădeanul Alin Leucean, care însă în repriza a treia a fost nevoit să abandoneze, fiind făcut practic groggy de directele lui ‘Box’.

În semifinală, boxerul sucevean l-a întâlnit pe Gheorghe Râşniţă, din Alba Iulia. Considerat de mulţi ca fiind adevărata finală a acestei categorii, meciul a fost unul spectaculos, cu lovituri dibace de ambele părţi, fapt care i-a pus în dificultate pe arbitri în a alege cine ajunge în finală. Într-un final, câştigător a fost declarat albaiulianul, la un punct diferenţă. De altfel, Râşniţă a obţinut medalia de aur, în finală trecând clar de Iulian Moraru din Arad.

“Sunt mulţumit de evoluţia lui Andrei, care s-a descurcat foarte bine, deşi s-a simţit totuşi perioada de inactivitate. Mulţumesc pe această cale primarului Ion Lungu, Consiliului Local, domnului director Valerică Gherasim de la CSM Suceava şi nu în ultimul rând domnului doctor Edgar Schachter, care cu toţii au ajutat boxul sucevean la această competiţie” a spus antrenorul Doru Iftime.

Cu această medalie de bronz, Bejinariu îşi completează deja vasta vitrină de trofee, între care se numără medalia de bronz de la Campionatul Naţional de juniori din 2006, medalia de bronz de la Campionatul Naţional de seniori pe echipe şi medalia de argint de la Campionatul Naţional de tineret – ambele în 2008, dar şi medalia de argint de la Cupa României la seniori, din luna februarie a acestui an.

Următoarea întrecere la care va participa sportivul sucevean este Cupa României la seniori, din luna februarie a anului următor, acolo unde ţinta este aurul.

Foto: Adevarul de Suceava

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *