Brigada Dakay, la a 3-a aniversare

Brigada Dakay, principala grupare a galeriei echipei Cetatea Suceava, împlineşte astăzi 3 ani de activitate. Pe 8 februarie 2006 trei suporteri suceveni au decis înfiinţarea unei brigăzi care să schimbe în bine imaginea peluzei sucevene, care la momentul respectiv se numea Cavalerii Nordului. Astfel a luat naştere brigada Dakay care în prezent este cea mai importantă grupare ultras din Suceava şi una dintre cele mai renumite din Moldova, fiind totodată apreciată chiar şi pe plan naţional.

Dakay la Botosani
Începând chiar de la înfiinţare, Dakay a fost la baza tuturor coregrafiilor şi mesajelor afişate de galeria suceveană, reuşind în scurt timp, datorită verticalităţii dovedite în nenumărate rânduri, să devină vocea suporterilor suceveni. Una dintre cele mai mari performanţe ale brigăzii Dakay este participarea la realizarea coregrafiei făcute la ultimul meci disputat de Cetatea la Botoşani, pe data de 29 noiembrie anul trecut, când tricolorul de peste 180 de metri pătraţi pe care se afla stema Bucovinei, împreună cu mesajul “La 90 de ani de la Unire – Rămânem uniţi în cuget şi simţire” a ocupat poziţia a opta într-un clasament al coregrafiilor făcute de toate peluzele din ţară, pe anul 2008.
nimicirea rivalilor
De asemenea, o altă faptă notabilă a brigăzii este şi capturarea steagului de gard a galeriei rivale de la FC Botoşani, North Fighters, chiar din incinta Stadionului Municipal. Membrii brigăzii provin din diverse medii sociale, dragostea pentru sport, în special pentru fotbal, făcându-i să fie nu doar colegi de peluză, ci înainte de toate prieteni. Aceştia au asistat atât la majoritatea meciurilor echipei Cetatea indiferent că au fost acasă sau în deplasare, dar şi la meciurile echipei de handbal Universitatea Suceava, bifând chiar şi o deplasare,la Constanţa în vara anului trecut.

O altă grupare aflată la ceas de aniversare este Brigada Contras, care pe 7 februarie a împlinit 2 ani de activitate. Înfiinţată sub aripa protectoare a grupării Dakay, Contras a adus un plus de imagine asupra fenomenului ultras din Suceava.

Dakay & Contras acasa pe Areni
În ciuda ofertelor care de care mai tentante venite din partea organizaţiilor locale ale partidelor politice, cele două brigăzi au rămas neutre din punct de vedere politic, singura cale care o urmează fiind bunăstarea echipei Cetatea. Membrii brigăzilor sunt naţionalişti convinşi, fiind totodată şi susţinători ai campaniei Basarabia – Pământ Românesc. În prezent, Dakay şi Contras reprezintă partea cea mai importantă a galeriei sucevene, prestaţia peluzei bucovinene fiind în ultima vreme de tot mai multe ori peste evoluţia echipei din teren.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *