Boghian, medaliată cu bronz la Rio

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit medaliile de bronz, sâmbata, în concursul de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

Echipajul format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, suceveanca Andreea Boghian (24 de ani – nascuta la Gura Humorului) si Daniela Druncea a fost cronometrat cu timpul de 6 minute, 4 secunde si 10 sutimi.

Aurul a revenit Statelor Unite, în 6 minute, o secunda si 49 de sutimi, iar pe locul 2 s-a clasat Marea Britanie, in 6 minute, 3 secunde si 98 de sutimi.

Canotoarele noastre au început destul de modest si erau pe locul 5 dupa 500 si 1.000 m, iar la 1.500 m au ajuns chiar pe ultimul loc, 6. Sprintul de final le-a adus medaliile de bronz, dar nu a lipsit mult sa fie de argint.

România a cucerit la Rio a 38-a sa medalie olimpica, dintre care 19 sunt de aur, 10 de argint si 9 de bronz. La JO 2012, de la Londra, canotajul românesc nu a cucerit nicio medalie. În proba feminina de 8+1 precedenta medalie a României a fost tot bronz, în 2008, la Beijing.

Ultima medalie de aur la 8+1 feminin a fost cucerita la Atena, în 2004.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Boghian, medaliată cu bronz la Rio"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*