Bibirig, propus selecţioner

Leonard Bibirig s-a aflat pe lista celor patru tehnicieni propusi pentru a prelua functia de selectioner al echipei nationale de handbal a Romaniei, post ramas vacant dupa demisia lui Vasile Stanga. Antrenor al echipei locale Cs Universitatea Suceava si totodata selectioner al nationalei de tineret, Leonard Bibirig a fost devansat in cursa pentru banca nationalei mari de catre antrenorul formatiei Stiinta Bacau, Eliodor Voica, cel care a întrunit cele mai multe voturi ale Comisiei Tehnice a Frh, in cadrul sedintei de astazi.

Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a declarat, la finalul sedintei, ca cele mai multe voturi adunate au fost pentru Eliodor Voica, ce va fi propus CA, pentru echipa nationala. “Au fost patru propuneri, Vlad Caba, Eliodor Voica, Stefan Constantin si Leonard Bibirig. Vlad Caba s-a retras, iar dintre ceilalti trei antrenori, Eliodor Voica a adunat cele mai multe voturi. El va fi propus pentru a prelua echipa nationala, la Consiliul de Administratie al Frh. Decizia va fi luata, dupa ce Voica îsi va prezenta propunerile pentru staful tehnic, dar si strategia pentru echipa nationala. Mai doresc sa spun ca, din punctul meu de vedere, Vasile Stânga va ramâne în handbalul românesc, pentru ca a facut si multe lucruri bune pentru a fi dat la o parte“, a declarat Cristian Gatu, citat de agentia Mediafax.

Vasile Stânga a condus echipa nationala de la 1 ianuarie 2010, el fiind la acea vreme singura propunere a Comisiei Tehnice, dupa demisia lui Petru Ghervan. Contractul lui Stânga ar fi expirat la 1 ianuarie 2013, dar tehnicianul si-a anuntat demisia, dupa ratarea calificarii în play-off-ul Campionatului Mondial din 2013.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Bibirig, propus selecţioner"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*