Bibirig: „E un punct pierdut”

Leonard Bibirig a declarat ca Universitatea a pierdut un punct in partida de astazi cu vicecampioana HC Odorhei, avand in vedere ca echipa suceveana a fost egalata in ultimele secunde de joc, dupa ce a condus si la o diferenta de cinci goluri pe tabela de marcaj. “In ciuda absentelor cu care ne-am confruntat in cadrul lotului, am reusit sa facem un meci bun pe care l-am controlat aproape in intregime. Din pacate, este al doilea joc in care pierdem puncte pe final, cand poate ne-am speriat de rezultatul bun pe care il puteam obtine si nu am stiut sa gestionam acel avantaj de pe tabela. In plus, in ultimele 30 de secunde, am si facut cateva greseli, iar acolo s-a vazut lipsa de experienta a unor jucatori. Am pierdut un punct prin acest rezultat de egalitate, avand in vedere cum s-au desfasurat ostilitatile in teren. Vreau insa sa-mi felicit jucatorii pentru modul in care au evoluat si sa aiba incredere ca prin munca si daruire pot sa scoata rezultate mari”, a declarat Leonard Bibirig, care a mentionat ca “studentii” au resimtit si absentele lui Soldanescu si Amihaesi, scosi in ultimul moment din calculele pentru meciul cu HC Odorhei, din pricina unor accidentari. “Avand in vedere valoarea actuala a lotului nostru, orice absenta conteaza. Suntem ca un angrenaj, iar daca dispare o rotita din acest angrenaj se produc perturbari in jocul nostru”, a mai spus tehnicianul formatiei sucevene la conferinta de presa.

De partea cealalta, antrenorul harghitenilor, Vlad Caba, si-a inceput declaratiile prin a felicita Universitatea, care, in opinia sa, si-a pastrat atitudinea si stilul de joc chiar daca a schimbat liniile in pauza de vara. “Fara sa fie considerat un favor, vreau sa felicit sincer echipa suceveana pentru modul in care abordeaza meciurile si, chiar daca are lot mult schimbat, si-a pastrat dorinta si stilul de joc. Sigur ca realizarile nu mai pot fi la nivelul celor din anii trecuti, pentru ca sunt niste jucatori tineri, care mai au de invatat pana sa ajunga la nivelul celor care au parasit echipa”, a spus tehnicianul celor de la HC Odorhei.

Caba: “A fost un fel de sinucidere in direct”

Vlad Caba a apreciat ca HC Odorhei a castigat un punct norocos in partida de la Suceava, unde echipa harghiteana “s-a sinucis in direct”, tinand cont de numarul exasperant de greseli pe care le-a comis pe parcursul jocului. “Punctul pe care l-am pierdut este mai important pentru noi decat punctul pe care l-am castigat in mod norocos si nu ma pot bucura decat din punct de vedere matematic, al plusului din clasament. A fost un fel de sinucidere in direct vis-à-vis de jocul nostru. Cred ca am batut recordul negativ echipei de peste 20 de greseli tehnice si este aproape imposibil sa castigi avand o risipa asa de mare si un joc atat de rau. Nu am reprosuri in privinta abordarii meciului, dar tot timpul aceasta dorinta trebuie insotita de o maturitate in joc si de niste realizari personale pe masura. Doar niste greselile comise de adversar pe final si o mobilizare generala ne-a permis sa salvam ce se mai putea salva din acest meci”, a apreciat Vlad Caba, care criticat prestatia portarului Varo, precum si decizia federatiei conform careia, la meciurile din Liga Nationala, o echipa nu poate avea pe foaia de joc maxim trei stranieri, asta in conditiile in care HC Odorhei are momentan nu mai putin de patru handbalisti straini in lot.

La randul sau, antrenorul principal al “studentilor”, Stelian Bursuc, s-a declarat “mahnit” de punctul pierdut de Universitatea in confruntarea de astazi cu HC Odorhei, in conditiile in care echipa suceveana a iesit de pe fagasul victoriei in ultimele 30 de secunde ale jocului. “Sunt multumit de jocul baietilor, au respectat ceea ce le-am cerut înainte de meci. Sunt un pic mâhnit ca am muncit 59 de minute si 30 de secunde si am pierdut un punct. S-a repetat exact ceea ce s-a înâmplat la meciul cu Clujul. Poate putem sa acuzam si lipsa de experienta dar nu trebuia sa dam ocazia adversarilor sa revina. Mai avem de lucru, dar cred ca suntem pe un drum”, a declarat Stelian Bursuc pentru colegii de la siteul www.handbalvolei.ro.

Exit mobile version