Bazele sportive, la puricat

Stadioanele şi sălile de sport din judeţul Suceava vor fi verificate săptămâna viitoare de reprezentanţi ai Prefecturii Suceava, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. Acestea vor asigura modul in care este asigurata protectia spectatorilor, jucătorilor, arbitrilor, oficialilor si forţelor de ordine în timpul desfăşurării activităţilor sportive.

Comisiile astfel constituite îşi vor desfăşura activitatea în perioada 18 -22 februarie 2013 şi vor avea în vedere cu ocazia efectuării verificărilor, următoarele obiective:

– urmărirea comportării în exploatare a construcţiilor şi instalaţiilor aferente, în scopul realizării exigenţelor utilizatorilor şi a colectivităţilor;

– realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor;

– verificarea măsurilor stabilite de către proprietar/utilizator pentru asigurarea ordinii şi securităţii persoanelor prezente în interiorul stadioanelor/sălilor de sport;

– verificarea măsurilor stabilite de către proprietar/utilizator pentru evacuarea, totală sau parţială, a spectatorilor în situaţia producerii unor incendii, catastrofe, tulburarea gravă a ordinii publice sau ca urmare a altor situaţii care pun în pericol viaţa, integritatea corporală ori sănătatea spectatorilor, jucătorilor, arbitrilor, oficialilor sau forţelor de ordine.

“Urmează să fie verificate un număr de 43 stadioane şi 51 săli de sport situate în 53 localităţi din judeţ. Am luat această hotărâre deoarece tot ce înseamnă manifestări sportive, zilele localităţilor, reprezintă provocări pentru securitatea şi siguranţa participanţilor, iar stadioanele sportive sunt primele pe listă. Protejarea vieţii cetăţenilor este prioritatea noastră, iar pentru aceasta, locuri în care sute de oameni se adună în mod regulat, gen stadioane şi săli de sport, trebuie să îndeplinească criterii foarte stricte de securitate şi siguranţă”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Bazele sportive, la puricat"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*