Banii pentru fotbal, în 3 direcţii

Cele 5 miliarde de lei vechi pe care Primaria le va aloca in acest an pentru fotbal nu vor ajunge la un singur club. In urma selectiei de proiecte, s-a stabilit ca Rapid CFR sa primeasca 3 miliarde, iar Sporting Suceava 1,5 miliarde. Restul de 500 de milioane vor fi folosite pentru organizarea Cupei Bugetarilor.

Divizionara a treia, Rapid Suceava, va primi in cele din urma, aceeasi suma ca si anul trecut, respectiv 3 miliarde de lei vechi. Clubul Sporting a decis sa depuna proiect pentru finantare doar pentru fotbalul juvenil, in vreme ce Asociatia “Domo” si-a tras partea leului prin organizarea unei competitii de amatori.

“La fotbal au fost trei solicitari de finantare si, ca atare, comisia a decis sa faca trei licitatii. Una pentru fotbal-seniori la care a depus proiect Rapid Suceava pentru 3 miliarde de lei vechi, a doua pentru fotbal-juniori la care a depus proiect Sporting Suceava pentru 1,5 miliarde si, nu in ultimul rand, pentru fotbalul de masa este depusa o solicitare din partea Fundatiei Domo Suceava de 0,5 miliarde pentru Cupa Bugetarilor. Ca atare, au avut loc trei licitatii la care nu au existat adversari si, conform legii, urmeaza ca banii sa fie adjudecati dupa a doua serie de licitatii”, a anuntat Ion Lungu.

Seful administratiei locale a vorbit si despre modul in care au fost cheltuiti banii virati in anii trecuti catre clubul Cetatea.

“Noi am avut control doua luni de zile de la Curtea de Conturi pe tema cheltuielilor cultural-sportive si nu s-au gasit nereguli. Primaria a finantat echipa de fotbal in baza legii 350, nu am fost actionari la clubul de fotbal. Am citit eu si eu in presa despre acele nereguli, dar nu ma suprinde deloc pentru ca stiu ca fotbalul este bolnav la nivelul intregii tari. Ca persoana sunt dezamagit pentru ca la un momentdat am pus suflet pentru fotbalul sucevean. La acel club au fost administratori, oameni care au gestionat banii, si trebuie sa raspunda in fata legii”, a mai spus Ion Lungu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Banii pentru fotbal, în 3 direcţii"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*