Balcaniada, ultimul test înainte de Mondiale

Atletul Clubului Sportiv din Suceava, Andrei Gag, va participa în acest weekend la Campionatul Balcanic de seniori. Ajunsă la ediţia a 74-a, cea mai veche competiţie internaţională regionala din lume va reuni sâmbătă şi duminică pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Pitesti peste 400 de sportivi din 15 ţări.

Echipa României va participa la Campionatul Balcanic cu 12 atlete şi 19 atleţi. Printre aceştia se regăseşte şi vicecampionul mondial universitar în proba de aruncare a greutăţii, Andrei Gag, sportiv care are dublă legitimare CSM Arad – CSU Suceava.

Întrecerile sunt programate în 4 reuniuni, două sâmbătă și două duminică. Sesiunile de dimineaţă, destinate probelor combinate, încep de la ora 9,00. Sâmbătă concursul va avea prima probă de la ora 18:00, iar duminică de la 16:30.

Pentru elevul lui Ioan Zanfirache competiţia de la Piteşti reprezintă un bun prilej de verificare înaintea Cam­pio­natelor Mondiale de seniori, care vor avea loc la sfârşitul lunii august în China, la Beijing. În vârstă de 24 de ani, arădeanul Andrei Gag este momentan singurul sportiv legitimat la cluburile sucevene care şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *