Baican a semnat cu CSU Suceava

Handbaliştii suceveni s-au întors duminică din cantonamentul de zece zile susţinut la Eforie Sud. Formaţia pregătită de Răzvan Bernicu va începe meciurile amicale la sfârşitul acestei săptămâni, cu o dublă în compania nou-promovatei în Liga Naţională, CSM Focşani.

Componenţii grupării CSU Suceava au avut liber luni, urmând ca de marţi sa se întoarcă la antrenamentele. La sfârşitul săptămânii, “studenţii” vor susţine două meciuri de pregătire cu CSM Focţani, echipî care s-a înscris în Liga Naţională după retragerea celor de la HCM Constanţa. Jocurile se vor disputa în sala LPS din Suceava vineri şi sâmbătă sau sâmbătă şi duminică.

csu cantonament eforie

“Au fost zece zile bune de pregătire, iar în mare sunt mulţumit de modul în care s-au pregătit băieţii. Au apărut mici accidentări, dar nu este nimic grav şi cred că marţi, când vom relua antrenamentele, vor fi toţi în regula”, a declarat antrenorul Răzvan Bernicu.

Gruparea suceveană s-a acoperit pe postul de pivot prin aducerea lui Florin Bogdan Baican. Fost internaţional de tineret, acesta a început handbalul la LPS Suceava, a continuat la Rom Cri Braşov, iar apoi a fost promovat la Dinamo Braşov. Din 2011, Baican a apărat culorile echipei HCM Baia Mare, iar în ultimul an a făcut parte din lotul grupării HCM Constanţa. Universitarii caută acum un inter dreapta pentru definitivarea lotului, după care vor stabili obiectivul pentru noul sezon.

“Din ce am aflat, la Constanţa vor fi două echipe nou înfiinţate, iar în ambele se vor investi mulţi bani. Echipa care va fi formată din foştii jucători de la HCM este clar că pleacă favorita la promovare prin prisma lotului. Va fi o luptă în trei, poate chiar în patru, cu Bacăul şi cu cele două formaţii din Constanţa. Oricum, indiferent ce adversari vom avea, vom lupta să câştigăm fiecare partidă”, a mai spus Răzvan Bernicu.

Antrenorul echipei locale de handbal a vorbit şi despre Gabriel Burlacu, jucător care s-a calificat cu Naţionala de tineret în optimile Campionatului Mondial din Brazilia, acolo unde va înfrunta Tunisia.

“L-am urmărit pe Burlacu. Mi-aş dori să vină cât mai târziu acasa şi, în primul rând, să vina sănătos. Este unul dintre jucătorii crescuţi de mine care au confirmat şi sper să facă pasul cât mai repede către Naţionala mare. Din actualul lot de la tineret eu zic că sunt mai mulţi jucători care pot face acest pas, este o generatie la Tineret de care trebuie să avem grijă”, a conchis Răzvan Bernicu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *