Avrămia, convocat de Piţi

Selectionerul Victor Piturca a anuntat numele celor 25 de jucatori din campionatul intern, pe care i-a convocat în cantonamentul de la Centrul de Fotbal Mogosoaia, informeaza site-ul www.frf.ro. Printre acestia se numara si fundasul falticenean Adrian Avramia, fotbalist legitimat in prezent la Politehnica Iasi.

Prezent la ultima editie a Campionatului European under 19, stoperul falticenean a ramas masca la anuntul ca este selectionat in premiera la nationala mare a Romaniei. “Vineri am aflat ca voi fi convocat la lotul largit al României. M-a sunat domnul Florin Marin si mi-a spus sa fiu pregatit pentru ca luni sa vin la lot. Nu mi-a venit sa cred. Am crezut ca este o gluma. Eram cu parintii si am sarit în sus de bucurie. A fost un moment extrem de fericit pentru noi“, a marturisit Adrian Avramia, citat de siteul liga2.ro.

Fotbalistul de 19 ani a adaugat ca momentul intalnirii cu vedetele din vestiarul tricolorilor va fi unul foarte emotionant. “E normal sa am emotii. Ma voi întâlni cu idolii mei, Marica, Mutu, Goian, Tamas si nu oriunde, ci la echipa nationala. E un vis împlinit pentru mine si sper sa nu ma opresc aici. Vreau sa si joc la echipa nationala, nu doar sa fiu în lotul largit“, a mai spus Avramia, citat de aceiasi sursa.

Nascut pe 31 ianuarie 1992 la Falticeni, Adrian Avramia a început fotbalul în orasul natal, la echipa Juventus Falticeni, în anul 2003. Apoi a evoluat la Css Nicu Gane Falticeni, iar în 2007 a fost transferat la juniorii Politehnicii Iasi de antrenorii Marian Moldovan si Danut Munteanu. A început fotbalul pe postul de atacant, dar antrenorul de la Politehnica II, Adrian Kereszy l-a reprofilat in postura de fundas central.

Pana mi-am dat seama ca are calitati pentru postul de fundas central. L-am folosit într-un meci stoper si de atunci stoper a ramas. Ma bucur ca am avut ochi, dovada ca a ajuns si la lotul largit acum. Are o tehnica buna, sa nu uitam ca provine dintr-un atacant. Este masiv, impunator, fizic bun, viziune foarte buna a jocului. Sigur, are si unele defecte. Trebuie sa-si mai îmbunatateasca jocul de cap, uneori este mai timid în joc, dar sunt sigur ca el va creste“, a declarat Adrian Kereszy.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Avrămia, convocat de Piţi"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*