Avem cinci canotori suceveni în finale la Olimpiadă

Echipajele de dublu vâsle feminin și patru rame fără cârmaci masculin ale României s-au calificat în Finalele A la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce au câștigat cursele de duminică.


La dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuța Bodnar și Simona Radiș, duble campioane europene, au câștigat prima semifinală cu timpul de 7 min 04 sec 31/100, având un avans de cinci secunde față de următorul echipaj, Noua Zeelandă. Vicecampioanele mondiale din 2019 vor evolua în Finala A miercuri dimineață.


În proba masculină de patru rame fără cârmaci masculin, sucevenii Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari (foto) au câștigat seria de recalificări în 6 min 09 sec 72/100, Finala A fiind programată tot miercuri dimineață.

Cei patru componenți ai bărcii sunt vicecampioni europeni la Varese, anul acesta, și vicecampioni mondiali la Linz, în 2019. Țigănescu, Berariu și Pascari sunt campioni europeni în 2018, la Glasgow.

Fetele de la patru rame fără cârmaci feminin, Mădălina Hegheș, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu, au ratat calificarea în Finala A și vor evolua în Finala B, după locul al treilea ocupat în recalificări, cu timpul de 6 min 47 sec 38/100.

Româncele au fost la mai puțin de o secundă de locul al doilea (Polonia – 6 min 46 sec 57/100), ultimul care a prins Finala A. Seria a fost câștigată de Marea Britanie, în 6 min 46 sec 20/100.


La dublu vâsle masculin, suceveanul Ioan Prundeanu și Florin Enache au ocupat locul cinci (penultimul) în a doua semifinală, cu timpul de 6 min 29 sec 55/100, doar primele trei bărci mergând în Finala A, iar restul în Finala B


România participă la JO de la Tokyo cu 9 echipaje la canotaj și 36 sportivi (plus 2 rezerve). 19 dintre aceștia sunt suceveni.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *