Avancronica primei etape din Liga Inter Conti: program, transferuri, declaraţii şi obiective

Liga4 Bucovina Ciocanesti

Duminică se va da startul unui nou sezon în Liga a 4-a. Ediţia de campionat 2015/2016 va purta numele Liga INTER CONTI şi va aduce la start 14 echipe. Meciurile seniorilor, programate în primele trei etape de la ora 17:00, vor fi prefaţate de partidele dintre juniorii B1, jucători născuţi în 1999 sau mai tineri. Rezultatele vor fi transmise LIVE pe GazetaSV.ro!

După ce a pierdut barajul de promovare în Liga a 3-a, campioana judeţeană de anul trecut, Bucovina Ciocăneşti s-a desfiinţat. Mai mulţi jucători importanţi, ca Lazăr, Tivodari şi Bălan, împreună cu antrenorul Relu Buliga şi delegatul Marcel Ivan au ajuns la nou-promovata CSM Dorna Vatra Dornei, formând una dintre cele mai puternice echipe din judeţ. Duminică, dornenii vor juca în fieful celor de la Şomuz Fălticeni, derby-ul etapei inaugurale.

Radu Anania

Radu Anania

“Noi ne-am pregătit bine în ultimele două săptămâni şi mergem cu gândul la victorie, chiar dacă şi fălticenenii au o echipă bună. Ne-am propus câştigarea campionatului, sau măcar un loc pe podium”, a anunţat delegatul dornenilor Marcel Ivan.

Susţinută de Primărie, Şcoala de Jandarmi Fălticeni şi fostul sponsor al Silvei Udeşti, Ciprian Costan, trupa lui Radu Anania are ca obiectiv promovarea în Liga a 3-a. Printre jucătorii care au ajuns în această vară la Şomuz Fălticeni se numără Apetri, Breniuc, Cutaş şi portarul Mihai Luca.

“De la a vrea să promovăm până a reuşi acest lucru este drum lung, că aşa-i în fotbal. Obiectivul a fost stabilit pe ultima sută de metri şi, ţinând cont că a fost vacanţă, nu am făcut o pregătire fizică foarte bună. Faţă de alţi ani, acum am avut un singur meci amical, cu Bucovina Rădăuţi. Vatra Dornei poate fi considerată o echipă mai slabă pentru că este nou-promovată, dar, din contră, au luat câţiva jucători foarte buni de la Ciocăneşti. Orice început este greu, dar noi avem nevoie de absolut toate punctele de acasă dacă vrem să ne atingem obiectivul”, a declarat antrenorul Radu Anania.

Meciul dintre Şomuz Fălticeni şi CSM Dorna Vatra Dornei se va desfăşura pe Stadionul “Tineretului” din Fălticeni şi va fi arbitrat Vasile Tacu la centru, ajutat la cele două tuşe de Petru Naghi şi Constantin Neamţu. Obsevatorul partidei va fi Teodor Murariu.

Şomuzul Preuteşti va lupta şi în acest an pentru clasarea pe podium. Începând din vară, de pregătirea “alb-albaştrilor” se ocupă profesorul Cornel Anton, ajutat de Cristian Rusu şi Cătălin Vasiliu. În paralel cu unele lucrări de modernizare a stadionului, formaţia din Preuteşti s-a întărit prin aducerea câtorva jucători cu experienţă, în frunte cu Mihai Guriţă. Şomuzul Preuteşti va debuta în noua ediţie de campionat în faţa propriilor suporteri, urmând să primească duminică vizita grupării Ştiinţa Vicovu de Sus.

Somuzul Preutesti

Somuzul Preutesti

“Obiectivul nostru este clasarea între primele trei echipe. Venirea lui Mihai Guriţă la echipa noastră înseamnă pentru mine un vis devenit realitate. În plus, ni s-a alăturat şi domnul Cornel Anton, un antrenor cu mare experienţă, care reuşeşte să menţină o atmosferă foarte bună la antrenamente. Deşi majoritatea jucătorilor noştri lucrează, avem zilnic la pregătiri cel puţin 17 băieţi. Sper să începem campionatul cu o victorie, scorul este mai puţin important”, a anunţat managerul Preuteştiului, Edu Lichetenstein.

Denis Maranda

Denis Maranda

O altă echipă care va avea un cuvânt greu de spus în viitoarea editie de campionat este Viitorul Liteni. Lui Sevaciuc, Tomescu, Corban şi Ailenei, li s-au alăturat Bijec, Leuciuc, Scutelnicu şi Damian. În prima etapă, la Liteni va veni Bradul Putna, o echipă fără pretenţii în noul sezon. Dintre jucătorii importanţi care au câştigat campionatul în urma cu doi ani, sub comanda lui Tudor Plămadă au mai rămas doar Ţugui, Martinescu şi Turliuc.

“Încercăm un parcurs fără înfrângere, vedem ce va da Dumnezeu să iasă. Mulţi îşi propun, dar până la urmă doar unul reuşeşte să câştige campionatul. Să speram că vom fi noi, dacă nu, încercăm din nou la anul. Suntem susţinuţi din bugetul local, dar şi de alţi oameni inimoşi, cărora ţin să le mulţumesc, cum ar fi domnul Vasile Pleşca de la Avastar. Am înţeles că meciul cu Putna va fi filmat. În primul rând contează calitatea jocului, iar eu zic că, fără doar şi poate, va fi un meci frumos”, a declarat delegatul grupării din Liteni, Denis Maranda.

Progresul Fratautii Vechi

Progresul Fratautii Vechi

Plutonul formaţiilor care se vor bate pentru supremaţie în fotbalul judeţean este completat de Progresul Frătăuţii Vechi, echipă care în etapa întâi va juca la Drăguşeni. În alte două meciuri programate duminică în Liga a 4-a, Recolta Fântânele va primi vizita echipei Viitorul Vereşti, iar Bucovina II Milişăuţi va juca la Bădeuţi cu Victoria Vatra Moldoviţei.

Zimbrul Siret va fi în acest sezon satelitul divizionarei secunde Rapid Suceava. Trupa lui Alin Fercalo urma să primească, la sfârşitul acestei săptămâni, vizita formaţiei CS Gura Humorului. Oaspeţii au anunţat însă că nu au suficienţi jucători pentru a se prezenta la meci, astfel că, partida ori va fi câştigată de gazde la “masa verde”, ori va fi reprogramată.

Iată brigăzile delegate la meciurile primei etape:

ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI – AS ȘTIINȚA VICOVU DE SUS
ARBITRI:
A: Avadanei Ionut – Suceava
A1: Ciubotaru Sergiu – Suceava
A2: Bostan Daniel – Suceava
OBSERVATOR:
Obs: Suhan Marius – Suceava

AS MOLDOVA DRĂGUȘENI – AS PROGRESUL FRĂTĂUȚII VECHI
ARBITRI:
A: Cont Bogdan – Suceava
A1: Moruz Alexandru – Suceava
A2: Blanariu Florin – Suceava
OBSERVATOR:
Obs: Murarita Petru – Suceava

AS RECOLTA FÂNTÂNELE – AS VIITORUL VEREȘTI
ARBITRI:
A: Teleaga Radu – Radauti
A1: Savu Adrian – Radauti
A2: Raicu Iulian – Radauti
OBSERVATOR:
Obs: Catargiu Dumitru – Suceava

CSO VIITORUL LITENI – AS BRADUL PUTNA
ARBITRI:
A: Iriciuc Gheorghe – Suceava
A1: Irina Petru – Brosteni
A2: Pista Andrei – Suceava
OBSERVATOR:
Obs: Paduraru Vasile – Gura Humorului

ACS ȘOMUZ FĂLTICENI – CSM DORNA VATRA DORNEI
ARBITRI:
A: Tacu Vasile – Suceava
A1: Naghi Petru – Suceava
A2: Neamtu Constantin – Suceava
OBSERVATOR:
Obs: Murariu Teodor – Gura Humorului

ACS BUCOVINA 2 RĂDĂUȚI(MILIȘĂUȚI) – AS VICTORIA VATRA MOLDOVIȚEI
ARBITRI:
A: Corduneanu Andrei – Falticeni
A1: Maranduca Robert – Falticeni
A2: Vieru Adrian – Falticeni
OBSERVATOR:
Obs: Radasanu Adrian – Suceava

ACS RAPID CFR SUCEAVA (AS ZIMBRUL SIRET) – CS GURA HUMORULUI (NU SE DISPUTĂ)

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Avancronica primei etape din Liga Inter Conti: program, transferuri, declaraţii şi obiective"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*