Aur sucevean la Olimpiadă

Ciprian Tudosa, sportiv legitimat la  “Nicu Gane” Falticeni, a cucerit astazi medalia de aur in concursul de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing. Pe apele lacului Xuanwu din China, canotorul originar din Radaseni a facut pereche in barca Romaniei cu constanteanul Robert Dedu. Cu un sprint foarte bun pe ultimii metri, cei doi sportivi romani au castigat finala probei masculine de 1.000 de metri –  doua rame fara carmaci – cu timpul de 3 minute, 11 secunde si 27 de sutimi, cu aproape o secunda in fata echipajelor similare din Cehia si Turcia.

Ciprian Tudosa s-a prabusit pe ponton dupa ce a coborat din barca. “Concentrarea în timpul cursei a fost atât de mare încât în momentul în care am coborât din barca am simtit cum îmi bubuie tâmplele. A trebuit sa ma asez pe ponton câteva secunde pentru ca eram prea ametit ca sa pot sta în picioare. Acum însa nu conteaza decât ca suntem campioni. Am muncit pentru acest aur si suntem bucurosi ca eforturile noastre s-au materializat în cea mai stralucitoare medalie”, a declarat Tudosa pentru siteul Comitetului Olimpic si Sportiv Român.

In varsta de doar 17 ani, Ciprian Tudosa este multiplu medaliat la competitiile de canotaj, iar la Falticeni se antreneaza sub indrumarea profesorului Vasile Avramia.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *