Aur balcanic pentru Talida Sfârghiu și Mădălina Sîrbu

România a ocupat locul al doilea la Campionatele Balcanice de atletism Under-20 de la Istanbul, desfășurate sâmbătă și duminică, după Turcia, dar înaintea Serbiei.

România a cucerit 20 medalii, dintre care 6 de aur, 9 de argint și 5 de bronz, în timp ce Turcia a câștigat 32 de medalii (9-10-13), Serbia încheind cu 19 medalii (6-8-5).

Printre “tricolorii” care au urcat pe podiumul de premiere la concursul de la Istanbul se numără și patru atleți suceveni.

Sâmbătă,  Andrei Ihnatiuc (CSŞ Rădăuți) și Mădălina Sîrbu (CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc) au cucerit argintul în probele de 5.000, respectiv 3.000 de metri.

Duminică, Talida Sfârghiu (CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc) a devenit campionă balcanică în proba de 1.500 de metri, Mădălina Sîrbu (CSM Rărăul Câmpulung Moldovenesc) a cucerit la rândul ei aurul la 5.000 de metri, iar Claudia Costiuc (CSM Dorna Vatra Dornei) a obținut argintul cu ștafeta feminină de 4×400 de metri.

România a fost reprezentată de 50 de atleți (21 la feminin și 29 la masculin) la cea de-a 51-a ediție a Campionatelor Balcanice rezervate juniorilor 1 (U20). Sefa delegatiei a fost antrenoarea suceveana Elena-Erzilia Tampau.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Aur balcanic pentru Talida Sfârghiu și Mădălina Sîrbu"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*