Au renunţat la Căinari

Rapid Suceava a ramas fara una dintre piesele de baza pe care a mizat in turul campionatului. Divizionara secunda a fost nevoita sa renunte de astazi la serviciile lui Cornel Cainari din cauza pretentiilor financiare emise de patronul celor de la Sporting, care a cerut suma de 5.000 de lei pentru un imprumut pana in vara sau 10.000 de euro pentru un transfer definitiv al mijlocasului in varsta de 24 de ani la gruparea “ceferista”.

Am decis sa renuntam la jucator in aceste conditii. Am avut o alta intelegere cu cei de la Sporting la inceputul pregatirilor de iarna, o intelegere care nu prevedea vreo pretentie financiara din partea lor. Dupa ce le crestem cota jucatorului, cei de la Sporting mai vor si bani pentru asta. Cainari este un jucator care ne-ar fi ajutat in returul campionatului, dar nu ne-a castigat sapte meciuri in tur de unul singur ca sa fie de neinlocuit. Mai sunt destui fotbalisti in tara asta. Ii vom aduce in aceste zile un inlocuitor lui Cainari”, a precizat astazi antrenorul secund al celor de la Rapid, Bogdan Tudoreanu.

Cu mai putin de doua saptamani ramase pana la startul returului, “ceferistii” raman astfel cu un post descoperit in compartimentul median si cu o “teapa” luata pe plan financiar, dupa ce i-au asigurat lui Cainari atat salariul, cat si pregatirea centralizata de iarna. De altfel, oficialii celor de la Sporting au dat primele semnale ca vor sa-l reorienteze pe Cornel Cainari catre alte echipa inca de luna trecuta, cand jucatorul de 24 de ani a fost plimbat prin Republica Moldova, unde a sustinut fara succes probe de joc la Milsami Orhei.

Jucatorul se vede astfel prins la mijloc in schimbul de orgolii si interese dintre conducerile celor de la Rapid si Sporting, contre ce s-au intetit in ultima perioada in contextul in care se apropie ziua in care Primaria va anunta sumele pe care cele doua echipe le vor primi de la municipalitate in anul 2013. Si “roata de cascaval” este destul de consistenta: 1,4 milioane de lei. Conform unor surse din cadrul municipalitatii, suma va fi impartita astfel: 1 milion pentru divizionara secunda Rapid Cfr si restul de 400.000 de lei pentru Sporting.

Cainari a jucat titular pentru Rapid in toate cele 12 etape din turul Ligii a 2-a, reusind sa marcheze si un gol.

Cornel Cainari este cel de-al doilea jucator care paraseste curtea “ceferistilor” in aceasta saptamana, dupa mijlocasul sibian Alin Zeres, care n-a reusit sa-i impresioneze pe antrenorii Rapidului in ultimele amicale.

Chiar si in aceste conditii, “alb-visinii” au ramas cu o lista consistenta de opt nume noi achizitionate in intersezon: este vorba de portarul Marius Zavoi (Vointa Sibiu) si de jucatorii Marius Dobos (Dorohoi), Flavius Chisu (Seso Câmpia Turzii), Marian Galdean (Unirea Alba Iulia), Ovidiu Morariu (Chindia Târgoviste), Adrian Caragea (Cs Kosarom Pascani), Maradona Chiriac (Fc Botosani) si Mihai Petrescu (Fc Unirea Alba Iulia).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Au renunţat la Căinari"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*