Au învins, dar n-au convins

Universitatea Suceava a invins, dar n-a convins la debutul in actualul sezon al cupelor europene. Echipa locala a castigat la limita, scor 35-34, meciul disputat sambata seara, in sala LPS, in fata cipriotilor de la SPE Strovolos Nicosia, in prima mansa din cadrul optimilor de finala ale Cupei Challenge la handbal masculin.

Trupa antrenata de Razvan Bernicu a inceput cu trac intalnirea, si-a tatonat prea mult adversarul la primele atacuri, iar pe fondul unei aruncari de la 7 metri irosita de Acatrinei, oaspetii au luat un avans de trei goluri pana in minutul 8, cand Christodoulou a punctat de pe extrema pentru scorul de 2-5. Fara sprijinul publicului, ramas perplex la desfasurarea de forte din debutul jocului, “studentii” au continuat sa sufere in ambele compartimente, astfel ca cipriotii si-au pastrat ecartul de pe tabela pana in minutul 13, cand Demosthenous a inscris pentru scorul de 6-9 si a obligat banca tehnica suceveana sa ceara un prim time-out. La revenirea in teren, oaspetii au fost taxati cu doua eliminari temporare de catre brigada sarba de arbitri Boricic / Markovic, iar pe fondul superioritatii numerice, Universitatea a redus diferenta la o singura reusita in minutul 18, cand Gavriloaia puncta de pe extrema pentru 8-9. Imediat insa, gazdele au ramas cu doar patru jucatori de camp, iar rolurile s-au inversat, Strovolos reusind sa-si refaca ecartul de trei goluri intr-un interval de doar cinci minute, dupa ce sarbul Milos Pesic marca de la sold pentru 9-12. Mai mult, pe fondul unui joc peste limita regulamentului pe faza de aparare, oaspetii s-au distantat pentru prima oara la patru lungimi in minutul 29, cand acelasi M. Pesic, principala gura de foc a cipriotilor, cu zece goluri in partida de sambata seara, a inscris pentru 11-15. Pe contre, Rosu a stabilit scorul pauzei la 12-15, din extrema stanga, si echipa suceveana termina astfel prima repriza cu handicap de trei goluri.

Razvan Bernicu nu a reusit sa schimbe mare lucru in sfertul de ora petrecut alaturi de elevii sai la vestiare, in conditiile in care interii sarbi ai oaspetilor au fost de neoprit in debutul reprizei secunde, iar la sase minute de la reluarea jocului, gruparea din Nicosia a pus o diferenta maxima de cinci goluri pe tabela de marcaj, dupa ce acelasi Milos Pesic puncta cu o aruncare de la 7 metri pentru scorul de 13-18. Fara sprijin dintre buturi, unde atat Stanescu, cat si Selaru au prins o zi nefasta, “studentii” nu au putut recupera ecartul, astfel ca, la jumatatea reprizei, Strovolos pastra ecartul de cinci lungimi, scor 20-25. Cipriotii au tinut insa fata ritmului cu garda jos propus de gazde doar pana in minutul 50, cand capitanul Chirut a dat tonul revenirii in tabara suceveana, la scorul de 24-28. Astfel, in urmatoarele trei minute, Universitatea a facut legea pe teren, Stanescu a bifat finalmente cateva parade, Gavriloaia a reusit un hattrick in ofensiva si trupa lui Razvan Bernicu restabilea pentru prima data egalitatea la scorul de 28-28. Mai mult, cu prima ocazie, pe contraatac, Soldanescu trimitea echipa suceveana in avantaj in aplauzele unui public trezit la viata si obliga banca cipriota sa solicite timp de odihna. Miscarea tactica a oaspetilor a avut darul de a estompa forcingul “studentilor”, in contextul in care cele doua formatii au mers umar la umar pana in minutul 58, cand Strovolos a demonstrat ca a venit cu intreg bagajul tehnic la Suceava, preluand din nou conducerea cu o “aeriana”, scor 33-34. Sanctionati cu un cartonas rosu, cipriotii nu au rezistat insa in vacarmul de la LPS. Mitrea a egalat din 7 metri la intrarea in ultimul minut, iar mai apoi, pe contraatac, Bursuc a asigurat victoria gazdelor. Scor final 35-34 si Universitatea abordeaza returul de la Nicosia cu un avantaj extrem de fragil, si acela obtinut dupa o prima mansa in care a dres busuiocul abia pe final.

Foto: Dan Filipciuc

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Au învins, dar n-au convins"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*