Au devenit vicecampioni U17

Css Gura Humorului a ratat la mustata titlul de campioana nationala under 17, dupa ce a fost invinsa, in finala de ieri, la loviturile de departajare, cu scorul general de 14-17, de gruparea Steaua Bucuresti.

Trupa pregatita de antrenorul Florin Nistor s-a calificat in ultimul act al turneului final de pe stadionul “Olimpia” din Bucuresti dupa un parcurs fara cusur in faza grupelor, unde a obtinut trei victorii din tot atatea meciuri disputate: 32-14 cu Ariesul Turda, 22-0 cu Css Tecuci si 12-7 cu Farul Constanta.

In mare finala a turneului under 17, Steaua a inceput mai bine confruntarea, reusind sa intre la pauza cu un avantaj de un eseu, scor 5-0. Ajutati din spate de o defensiva extrem de mobila, humorenii au revenit in partea secunda a jocului, cand au culcat balonul in terenul de tinta advers prin Daniel Plai si au restabilit egalitatea la 5-5. Rugbistii pregatiti de Florin Nistor au avut sansa victoriei cu trei minute inainte de fluierul final, dar balonul trimis de acelasi Plai dintr-o lovitura de pedeapsa a intalnit unul dintre buturi si cele doua formatii au terminat cele 50 de minute regulamentare la egalitate.

A urmat apoi loteria loviturilor de departajare, unde Steaua a executat prima si a ratat si trofeul parea ca isi intoarce fata spre Bucovina. Din acel moment, cele doua formatii au mers cap la cap pana la cea de-a treia serie de lovituri, cand gruparea humoreana a ratat si scorul a redevenit egal, 14-14. Bucurestenii aveau sa transforme si ultima lovitura, in vreme ce formatia condusa de Florin Nistor a cazut prada emotiilor si a clacat, trimitand mingea pe langa tinta, astfel ca titlul a ramas in capitala.

Am avut o comportare foarte buna. Inca de la primul meci, baietii s-au mobilizat foarte bine si avut o atitudine corespunzatoare pe tot parcursul turneului. In finala cu Steaua, apararea noastra a facut un joc foarte bun si daca aveam putin noroc la acea lovitura de pedeapsa in care mingea a lovit bara, acum eram campioni. De altfel, spectatorii prezenti la finala ne-au transmis ca noi am fi meritat sa castigam titlul”, a spus tehnicanul Florin Nistor aflat la cea mai buna performanta, dupa ce, anul trecut a cucerit cu aceiasi grupa bronzul in Campionatul National U16.

Deja component al lotului national de juniori, Daniel Plai a fost desemnat, ieri, “cel mai bun jucator” al turneului final. De altfel, patru dintre rugbistii de la Css Gura Humorului sunt in acest moment in vederile echipei nationale under 17, pe langa capitanul Vlad Nistor, Daniel Plai si Octavian Scolobiuc, in atentia antrenorilor federali intrand de curand si Marian Nastasie, toti cei patru urmand sa participe, alaturi de tricolori, la trofeul Cupei Marii Negre, competitie ce va debuta pe 20 iunie la Bucuresti.

Antrenorul humorean Florin Nistor a mizat de-a lungul turneului final din capitala pe urmatorul lot de 22 de jucatori: Bogdan Cozma, Cristian Flutur, Adrian Buiciuc, Adrian Varvaroi, Ciprian Macovei, Vlad Lacatusu, Octavian Scolobiuc, Vlad Nistor (cpt), Alexandru Vaman, Ilie Lupu, Marian Nastasiei, Daniel Plai, Ionut Olari, Ionut Cremenitchi, Cosmin Morosan, Andrei Drelciuc, Cristian Piticar, Andrei Simeria, Bogdan Flocea, Nicolae Mutrescu, Daniel Ilisoi, Cristian Tampau. Delegat: Andrei Varvaroi.

Exit mobile version