Au castigat radautenii

Muşchi, nervi, spectacol şi o asistenţă impresionantă. Asa s-ar putea descrie primul turneu de skanderberg găzduit la Suceava. Câştigatorul ediţiei I a Cupei “Nord Arena” a fost Adrian Chiprianov, sportiv care are în palmares şi patru titluri de campion naţional.

Evenimentul organizat de Clubul Sportiv “Nord Arena” în colaborare cu Asociaţia Română de skanderberg “Braţ de fier” a debutat cu un meci demonstrativ între prefectul judeţului Suceava, Ovidiu Doroftei şi cvadruplul campion mondial, Ion Oncescu. Au urmat apoi calificările, unde s-au prezentat 58 de concurenţi, din şase judeţe ale Moldovei. Adevăratul spectacol a început însă la ora 19, când sub privirea unui public numeros s-au disputat finalele. Unul dintre favoriţii serii a fost un sportiv din Frasin, Ionuţ Mironiuc, care în ciuda înălţimii a reuşit în final să ia bronzul la categoria juniori.

La categoria seniori sub 85 kg, titlul a fost adjudecat de Andrei Chiprianov, acesta fiind şi cel mai bine cotat participant la turneu, cu 4 titluri de campion naţional. La senioare, doar trei fete au avut curajul să-şi măsoare forţele. Chiar şi aşa, publicul a gustat din plin spectacolul oferite de concurente. Cum era de aşteptat, cea mai disputată categorie a fost cea la +85 kg. Aici s-au înscris 18 sportivi, cel mai greu dintre aceştia cântărind peste 130 kg. Câştigător a ieşit Adrian Pâslariu din Rădăuţi. Acesta a profitat de abandonul oponentului său din Piatra Neamţ, care a fost nemulţumit de decizia arbitrilor de a lega mâinile concurenţilor. Meciul care urma să desemneze cel mai bun luptător al turneului s-a disputat astfel între doi rădăuţeni. Adrian Chiprianov, mult mai odihnit decât adversarul său, Adrian Pîslariu, s-a impus la finalul unui meci care a ţinut asistenţa cu sufletul la gură.

La sfârşitul concursului, cvadruplul campion mondial Ion Oncescu a disputat meciuri demonstrative atât cu participanţii la turneu cât şi cu cei din public. Partidele au fost extrem de interesante.

Exit mobile version