Atletele sucevene au cucerit șapte medalii în finala Campionatului Național. Talida Sfârghiu, protagonistă

Atleții cluburilor sucevene au cucerit șapte medalii în finala Campionatului Național, desfășurată în weekend pe Cluj Arena.

Protagonistă a fost din nou Talida Sfârghiu, sportiva antrenată de Elena-Erzilia Țâmpău la CSM Suceava și CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc trecându-și în palmares două titluri de campioană națională, atât la senioare, cât și la tineret, în proba de 1.500 de metri, un titlu național la tineret, precum și o medalie de bronz la senioare, la 800 de metri.

Colega sa de club Mădălina Sârbu, a obținut la rândul ei argintul la 3.000 de metri și bronzul în proba de 5.000 de metri.

În ambele probe, Talida Sfârghiu a reușit să-și îmbunătățească recordurile personale cu trei secunde, ea fiind deja calificată la Campionatul Balcanic și Campionatul European de juniori cu a două performanță europeană și a patra la nivel mondial la acest moment. Felicitări fetelor pentru seriozitatea cu care abordează competețiile și succes în competețiile internaționale care vor urma. Mulțumesc Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, domnului primar Mihăiță Negură, Consiliului Local pentru sprijinul acordat atletismului câmpulungean, precum și sponsorilor care ne sunt alături de câțiva ani încoace: Maghebo, Câmpulung PapaBun, Neurokinetic, Goldnutrition România, Mol România, Las Vegas Games Câmpulung și Bucovina Shop”, a precizat antrenoarea Elena-Erzilia Țâmpău.

Claudia Costiuc și-a asigurat prezența la trei competiții internaționale

În cadrul aceleiași reuniuni atletice de la Cluj Napoca, Claudia Ionela Costiuc, sportivă pregătită de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei a cucerit medalia de argint în proba de 800 de metri, la categoria tineret, cu un timp care i-a asigurat totodată calificarea la Campionatul Balcanic U20, Campionatul European U20 și Campionatul Mondial U20, competiții programate în acest an.

Sunt foarte încântat de evoluția Claudiei, care și-a asigurat biletele pentru trei competiții internaționale foarte importante pentru cariera sa. Chiar dacă are doar 16 ani, va prinde o mare experiență pentru anul viitor, când avem ca obiectiv câștigarea unui medalii la Campionatul European U18 și Festivalul Olimpic al Tineretului European”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac, care a ținut să mulțumeacă Primăriei și Consiliului Local Vatra Dornei și sponsorilor Aqua Carpatica, Lordinul Vatra Dornei și Black-Hill Vatra Dornei. 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *