Ariadna a promovat în „A”

Complexul hotelier Eurovacanta din Slanic Moldova a gazduit, in perioada 6-12 octombrie, Campionatul National de sah pe echipe – nivelul Divizia B, competitie la care au luat parte 10 cluburi sportive de profil.

Chiar daca era cotata cu sansa a 9-a la castigarea turneului, tinand cont de media coeficientilor ELO, echipa clubului local Ariadna Suceava a intrecut toate asteptarilor, terminand pe locul intai al clasamentului, acolo unde s-a aflat in permanenta in postura de lider, din prima pana in ultima runda. Astfel, la finalul celor 9 runde de concurs, echipa suceveana a inregistrat un bilant de 7 victorii, doua remize si nicio infrangere, totalizand 16 puncte din 18 posibile si un procentaj uimitor pentru sah: 89%. Clubul Ariadna Suceava a participat la acest turneu cu o echipa formata din urmatorii sportivi: Ioan Iulian Taras, Ovidiu Emanuel Chifor, Sebastian Ionut Pavel, Ovidiu Dinca si presedintele Mihai Panzaru, ultimul fiind si capitanul echipei sucevene.

Pe toata durata concursului s-a remarcat forta echipei, micile insuccese individuale fiind depasite imediat. Au existat si doua momente dificile pentru echipa suceveana, cand era condusa, dar de fiecare data a egalat situatia si apoi a preluat initiativa. Noi consideram ca aceasta promovare in Divizia A este un succes al orasului Suceava”, a declarat presedintele Cs Ariadna, Mihai Panzaru. El a aratat ca performanta clubului sucevean nu ar fi fost posibila fara “ajutorul permanent dat de Primaria si Consiliul Local Suceava, Consiliul Judetean Suceava si de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Suceava, care au sustinut organizarea de turnee la Suceava sau deplasarea sportivilor clubului la turnee in tara sau strainatate. De asemenea, un rol important are ing. Marian Culapov de la Palatul Copiilor Suceava, care pregateste copii pentru sahul de performanta, asigurand pepiniera sahului in Suceava”.

In clasamentul final pe echipe, Cs Ariadna Suceava a devansat cluburile Cs Realitatea Husi si Cs Diana Galati.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Ariadna a promovat în „A”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*