Antrenorul Adrian Chiruț s-a despărțit de Gloria Buzău

Antrenorul sucevean Adrian Chiruț s-a despărțit în ultima zi a anului 2022 de prim-divizionara feminină de handbal Gloria Buzău.

Tehnicianul în vârstă de 39 de ani a lăsat gruparea buzoiană pe locul secund în Liga Florilor, la patru puncte în spatele liderului CSM București.

Adrian Chiruț și-a început aventura în handbalul feminin în luna februarie a anului trecut, când a renunțat la funcția de secund al lui Petru Ghervan la CSU Suceava pentru a prelua șefia băncii tehnice a prim-divizionarei Gloria Buzău.

În cele zece luni petrecute la Buzău, tehnicianul sucevean a înregistrat 20 de victorii și 10 înfrângeri.

După un start perfect în actuala ediție de campionat, cu nouă victorii din tot atâtea partide, pentru Gloria au urmat două înfrângeri consecutive, 26-31 acasă cu Bistrița și 20-25 în deplasare la Brăila.

Eșecurile au venit în contextul accidentărilor suferite de jucătoare de bază, ca Harabagiu, Batinovic, Subțirică și Ilie.

Adrian Chiruț a vorbit într-un interviu acordat pentru ProSport despre motivele despărțirii de Gloria Buzău: “Chiar din vară nu eram sigur dacă rămân, a fost un moment când am vrut să plec, dar am vrut să demonstrez că pot face ceva. În mare parte mi-a reușit, în afară de meciurile pentru grupele EHF European League. Fetele au dat totul, am schimbat și eu o idee și a mers bine o perioadă lungă, însă eram conștienți că era greu de păstrat locul 1, fără să jucăm cu echipele puternice, cu bugete mari și pretenții.

Tehnicianul crede că momentul psihologic a fost ratarea accederii în grupele EHF European League. “Am avut mai multe clauze în contract, printre care și cea în legătură cu cupele europene, unde obiectivul era accederea în grupe. S-a instalat o neliniște, am pierdut două jocuri, deja se știa în echipă că încetează contractul meu și când dispare liniștea din grup nu mai este aceeași concentrare și nu se mai poate da maxim. Am discutat cu conducerea clubului după meciul de la Brăila, pe data de 29 decembrie, am cerut anumite lucruri pentru a avea liniște și a putea face performanță, dar nu am fost pe aceeași direcție și ne-am strâns mâna”, a mai spus Adrian Chiruț. 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close