Antrenorii vor 14 echipe

Întruniţi luni, la sediul Federaţiei Române de Handbal, antrenorii din Liga Naţională, dar şi cei ai primelor două echipe clasate în eşalonul secund, au reiterat ideea unui campionat cu 14 formaţii. Decizia finală aparţine Consiliului de Administraţie al Federaţiei, care va hotărî şi sistemul de promovare-retrogradare.

Ordinea de zi a şedinţei Subcomisiei de seniori a cuprins, printre altele, propunerile privind sistenul competiţional în sezonul 2014/2015 al Ligii Naţionale. Antrenorul Vasluiului, Leonard Bibirig, şi-ar fi dorit un campionat cu 16 echipe, idee care a mai fost agreată de CSU Suceava şi Steaua Bucureşti. Nouă dintre tehnicienii prezenţi au votat pentru sistenul cu 14 echipe, iar propunerea de a rămâne 12 echipe a primit doar trei voturi.

„Eu am votat pentru primele două variante, cu 16 sau 14 echipe. La fel ca şi la întâlnirea preşedinţilor, cei mai mulţi au preferat sistemul cu 14 echipe. Se doreşte menţinerea play-off-ului şi play-out-ului, însă cu un numar mai mare de jocuri. Urmează şedinţa Subcomisiei de senioare, după care Consiliul de Administraţie va decide formatul noului sezon şi sistemul de promovare-retrogradare”, a declarat antrenorul Răzvan Bernicu.

Cea mai vehiculată variantă este ca ultimele două clasate în Liga Naţională să dispute baraj cu ocupantele locurilor secunde din Divizia A, câştigătoarele urmând să continue în primul eşalon.

Aflaţi în pauză competiţională, sucevenii poartă discuţii cu conducerea Ştiinţei Bacău pentru perfectarea unui joc amical la finalul acestei săptămâni sau miercurea viitoare. CSU Suceava va relua meciurile oficiale pe 9 aprilie, atunci când va primi vizita campioanei HCM Constanţa, într-o restanţă din penultima etapă a sezonului regulat.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

  1. DACA NU CASTIGAM IN PLAY-OUT NU AVEM NICI O SANSA CU CALARASUL SAU VASLUIUL. DOAR NOROCUL NE SALVEAZA !!! HAI SUCEAVA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close