Vrea un turneu interşcolar

Ciprian Anton, unul dintre candidatii la functia de presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava, intentioneaza, in cazul in care va castiga alegerile din 2 martie, sa organizeze un amplu campionat interscolar la care sa participe elevii din toate localitatile judetului Suceava. Competitia ar urma sa se desfasoare pana in luna iunie, in parteneriat cu Inspectoratul Judetean Scolar, pe zone geografice, in sistem piramidal, si se va adresa elevilor din ciclul gimnazial.

Ne dorim foarte mult sa dezvoltam sectorul juvenil al fotbalului judetean. Asta in parteneriat cu Inspectoratul Scolar, cu care deja am avut o discutie pe aceasta tema. Vrem ca pana in vara sa organizam un campionat intre scolile din tot judetul, incepand de la cel mai mic sat, si la care sa participe doar jucatori nelegitimati. Vom propune sa se joace in sistem eliminatoriu, intre localitati apropiate, pe sase zone geografice, iar undeva in luna iunie, de ce nu chiar de Ziua Copilului, sa organizam turneul final. Este un proiect in care ar urma sa fie angrenati si profesorii de sport. Un astfel de campionat ar implica in jur de 100 de echipe si ar constitui o extraordinara ocazie sa descoperim noi talente in judet”, considera Ciprian Anton.

De asemenea, din functia de viitor presedinte, Ciprian Anton isi propune sa mareasca numarul echipelor de juniori angrenate in campionatele organizate sub egida AJF Suceava prin infiintarea unui competitii pentru juniorii E si a unui campionat de juniori la nivelul Ligii a V-a. “In acest moment sunt putin peste 30 de echipe de juniori inscrise in competitiile organizate de AJF. Sunt putine! Campionatul de juniori E ar fi trebuit sa existe de mult, chiar si asa cu doar patru echipe. De asemenea, vreau sa propun intr-o viitoare Adunare Generala ca, incepand din sezonul viitor, fiecare club din Liga a V-a sa aiba si o echipa de juniori care sa joace in deschidere, intr-un campionat structurat tot asa, in trei serii geografice. Vrem sa incurajam fiecare club sa-si infiinteze astfel de echipe de juniori prin premii, echipament sau reducerea taxelor pentru legitimari”, a spus Anton. Acesta mai vrea ca echipele sucevene de juniori care se impun in campionatele judetene sa aiba ocazia de a disputa turneele zonale pe teren propriu. “Cred ca dispunem de terenuri foarte bune pe toata raza judetului Suceava, asa ca trebuie sa inaintam Federatiei ofertele noastre de organizare a turneelor zonale”, a mai spus Anton.

Un rol important in dezvoltarea sectorului juvenil ar urma sa-i aiba profesorul universitar Bogdan Grosu. Acesta isi propune sa ofere o mana de ajutor si antrenorilor de juniori prin infiintarea unui centru de informare la care tehnicienii sa aiba acces la publicatii de specialitate. De asemenea, ca responsabil al sectorului juvenil din cadrul viitoarei organigrame a AJF, Bogdan Grosu vrea sa oblige cluburile din judet sa angajeze doar antrenori calificati la echipele de copii si juniori, nu inainte de a le oferi tehnicienilor sansa a-si imbunatatii cunostiintele in cadrul unor cursuri periodice organizate de catre Comisia Tehnica.

Alegerile pentru functiile din cadrul AJF Suceava vor avea loc in data de 2 martie, in cadrul unui Adunarii Generale Ordinare ce se va desfasura la restaurantul Bradet si la care vor fi invitati delegatii tuturor celor 52 de cluburi cu drept de vot.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

2 Comentarii

  1. incredibil ! mai are puțin și inventează apa caldă. da ce zic eu apa caldă, apa rece chiar. Alooooo se numește ONSS(olimpiada națională a sportului școlar) această competiție și e organizată de 100 de ani. Abureli ca atunci când fura la cântar la AMBRO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *