Anton, obstrucţionat de AJF

Ciprian Anton

Dupa doua runde de scrutin in care a candidat de unul singur cuc, Aurel Daicu ar putea avea in sfarsit un contracandidat la functia de presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava. Impins de la spate de unele cluburi din judet, Ciprian Anton a inceput demensurile pentru a-si depune candidatura la o functie executiva in cadrul AJF Suceava la alegerile ce ar trebui sa aiba loc la inceputul anului viitor.

Pentru inceput, actualul manager al clubului Sporting a solicitat in scris actualei conduceri a AJF sa-i prezinte conditiile in care se poate inscrie in cursa pentru o functie executiva in cadrul AJF, o copie dupa statutul original al Asociatiei si eventual sa fie anuntata public o data la care vor avea loc viitoarele alegeri. La trei saptamani de la acest demers, Ciprian Anton nu a primit insa niciun raspuns.

Am facut aceasta solicitare inca de pe data 29 octombrie, in baza legii 544/2001, cea care se refera la liberul acces la informatiile de interes public, dar din pacate nu am primit niciun raspuns. In mod normal trebuia sa-l primesc in 10 zile, sau cel tarziu intr-o luna, asta in cazuri exceptionale, daca este nevoie de ceva mai mult timp sa fie adunate documentele. Nu cred ca este cazul pentru ca statutul AJF in original nu cred ca are mai mult de 10 pagini. Nu inteleg ce e de ascuns in privinta statutului”, a precizat Ciprian Anton.

In cazul in care va bate ca surdul in clopot pe la usile AJF-ului, Ciprian Anton este decis sa se adreseze mai departe Federatiei Romane de Fotbal, for la care sunt afiliate toate Asociatiile Judetene de Fotbal din tara. De asemenea, actualul manager de la Sporting considera ca nu este normal si democratic ca de opt ani de zile sa existe un singur candidat la alegerile pentru presedintia AJF Suceava.

Ne vom adresa instantelor superioare, inclusiv Federatiei Romane de Fotbal. E ceva in neregula ca in opt ani de zile sa existe un singur candidat la alegeri. Cred ca pana la urma si domnul Aurel Daicu si-ar dori un contracandidat, tocmai in ideea de a exista o anumita transparenta la viitoarele alegeri, iar viitorul presedinte sa fie unul cat se poate de legitim”, considera Ciprian Anton.

Acesta a precizat ca a decis sa candideze la o functie in cadrul AJF la solicitarea unor cluburi din judet, care sunt nemultumite de modul in care actualul presedinte Aurel Daicu conduce institutia si vor o schimbare pe modelul celei din fruntea LPF de unde Dumitru Dragomir a fost debarcat  dupa un mandat mamut de 17 ani. “Am facut acest demers incurajat de mai multe cluburi din judet, dar si de recenta schimbare din fruntea LPF. Stiu insa ca la majoritatea AJF-urilor din tara se spune ca este mai greu sa candidezi la o functie in fotbalul judetean, decat la cea de presedinte al Romaniei”, mai spune Ciprian Anton.

Conform statutului Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava, aprobat in luna februarie 2012 si publicat in acest moment pe siteul oficial al forului judetean, insa ca document neoficial, persoanele propuse pentru a candida la functia de presedinte al AJF trebuie sa îndeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii: sa aiba cetatenia romana; sa aiba studii superioare finalizate la momentul depunerii dosarului de candidatura, sa arate printr-un cazier judiciar ca nu au suferit condamnari penale privative de libertate; sa demonstreze ca au îndeplinit pentru o perioada consecutiva de minim 4 ani o functie de conducere in cadrul AJF sau in cadrul unui club; sa nu ff fost sanctionate disciplinar, administrativ pe toata durata activitatii din partea AJF / FRF / LPF; sa cunoasca regulamentele AJF / FRF / FIFA / UEFA; sa nu au fost declarate persona non grata de catre Adunarea Generala a FRF / AJF si sa aiba varsta maxima de 72 de ani, se arata in articolul 36 din statul AJF, cel cu privire la alegerea presedintelui. In mod normal, cel de-al doilea mandat al actualului presedinte lui Aurel Daicu in fruntea AJF trebuie sa inceteze la inceputul lunii martie 2014, iar in termen de maxim 6 luni sa fie organizate noi alegeri.

COMENTARII:

12 Comentarii la "Anton, obstrucţionat de AJF"

 1. Ori Daicu ori Anton e aceeasi treaba;) 2 hoti

 2. Nu sunt de acord cu tine, Force. Oricine ar veni presedinte la AJF va face si „combinatii”. Dar in era Daicu s-a depasit orice limita a normalului si a bunului simt. De regulamente nici nu mai vorbesc. Decizii luate dupa ureche, dupa interese, unele din ele tinute ascunse.. Ideea e ca e nevoie de o schimbare. Daca Anton Ciprian e singurul care are curajul sa-l infrunte, atunci Anton Ciprian sa fie schimbarea !

  • Pe undeva sa stii ca ai dreptate, chiar imi place ce ai zis. Daaar eu cred ca daca vine Anton la putere va fi si mai si:)) Vorba aia : am scapat de dracu’ si am dat de tac’su.

   Stima

 3. Anton e tânăr si merita o șansa.Daicu in 8 ani ne-a arătat de ce e in stare.De ce sa-i încurajam pe acești pensionari sa rămână vesnic pe funcții.odata cu Anton sunt sigur ca ar intra si mulți tineri in structurile ajf.bun sau rau(nu mai rau ca daicu)mergem cu schimbarea!succes antoane,te susținem!

 4. Daca cititi declarația de avere a lui Aurel daicu pe „pr.dolhasca”veți vedea un hot adevărat:pensiune,apartament,terenuri si……o BRUTARIE.du te la BRUTARIE nea.aurele si lasa ne ca ai facut mai mult rău fotbalului sucevean decât 10 de Anton si te ai imbogatit de ai sa pocnesti,…..la pensie,la pensie….du te la BRUTARIE…

 5. Anton nu a fost singurul vinovat la cetatea si daca a greșit sa răspundă.asta nu inseamna ca trebuie sa l lăsăm pe daicu sa distruga întreg fotbalul județean.parerea mea ca Anton merita o șansa.daicu reprezintă trecutul( nea mitica).si iorgulescu are greșeli si dosare dar oamenii s au saturat de pensionarii astia itepeniti in scaune.gata,ajunge,gata nu se mai poate!

 6. Sunt si eu de parere ca trebuie sa respectam traditia . E bine cu un singur candidat si cred ca un audit , control financiar ar rezolva aceasta problema . Luati exemplul ajf Alba in privinta activitatilor … Feminin , copii , seniori , juniori … Ne meritam soarta pt ca nu stim sa facem selectii la orice alegeri

 7. Ar fi foarte indicat un Audit financiar de ce nu chiar un control al celor de la dgf.la ajf Suceava.garantez ca daicu nu mai candidează dupa finalizarea controlului.daca se da si e cinstit poate sa ceara singur controlul.oricum înainte de alegeri cred ca unele cluburi vor solicita un Audit.am văzut decl de avere,aoleu ce i acolo.casa,spații,pensiune,teren,BRUTARIE,o hooo mare hotoman

 8. La puscarie cu Daicu la puscarie…!!!!! La puscarieeeeee!
  Oricine e mai bun ca Daicu! Important ca tanar sa fie. Bafta oricui candideaza impotriva lui Daicu!

 9. cum se mai intorc toate …. cate combinatii au facut astia doi cu juniori,amenzi etc…. anton stie multe dar nu cred ca le poate zice ca se acuza si el daca nu se inteleg vor urma ….. dar eu zic ca o so de la pace

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*