Anton: “Cetatea era bolnavă”

La aproape un an de la disparitia Cetatii din fotbalul autohton, Ciprian Anton a vorbit la rece despre experienta traita in calitate de presedinte al clubului din Areni. Ultimul conducator al formatiei sucevene a marturisit ca, cel putin in viitorul apropiat, nu mai este tentat sa ocupe o functie asemanatoare. Anton a recunoscut ca a gresit in unele momente, dar este nemultumit ca ii este atribuita desfiintarea Cetatii.

“Chiar nu as mai vrea sa ocup functia de presedinte al unui club. In cazul Cetatii, a fost o experienta placuta pe de o parte si neplacuta pe alta. Mi-as dori sa am functie executiva intr-un club, dar nu cea de presedinte, pentru ca mai am inca de invatat. Am invatat multe lucruri cat am fost la Cetatea, dar uneori recunosc ca am fost depasit”, a afirmat Ciprian Anton.

Fostul presedinte al Cetatii sustine ca soarta echipei din Areni era inevitabila, reprosandu-si faptul ca nu sesizat public problemele de la club. “Mi-as dori ca sa inteleaga toata lumea ca, clubul Cetatea a fost dizolvat pe baza unui act emis in martie 2009, atunci cand eu nu eram presedinte. Societatea FC Cetatea a fost desfiintata din cadrul datoriilor acumulate in 2007, 2008 si 2009. Faptul ca s-au tergiversat lucrurile pana in ianuarie 2010 este cu totul altceva. Am si eu partea mea de vina pentru ca as fi ipocrit sa spun ca nu am gresit, dar nu mi se pare normal ca tot timpul sa se spuna ca Ciprian Anton a distrus Cetatea. De fapt, acea echipa era bolnava atunci cand am preluat-o. Poate atunci am gresit pentru ca nu am facut publice problemele, dar eram la inceput si am vrut sa tin jucatorii uniti. Sper ca, prin ceea ce voi face in continuare, lumea sa isi schimbe parerea despre mine pentru ca merit si eu a doua sansa. Mie in fata nu mi-a reprosat nimeni nimic, dar, spre exemplu, tatal meu mi-a spus la un momendat ca un coleg de servici i-a reprosat ca fiul a luat si a distrus Cetatea”, a mai spus actualul manager de la Sporting.

Ciprian Anton accepta totusi ideea ca, cu putin ajutor, Cetatea ar fi putut lua exemplul altor cluburi din fotbalul romanesc, care, in ciuda datoriilor imense, si-au continuat activitatea.

“Am fost luat prin surprindere de aceasta decizie de dizolvare a Cetatii. Atunci m-a sunat un ziarist sa ma intrebe, iar cand i-am zis ca nu am auzit nimic, a inceput sa rada de mine. El avea insa toate caile sa ajunga la Judecatorie, iar eu nu le aveam. Eu am venit in iulie si abia in luna septembrie am primit o citatie. Stiam pana atunci ca Cetatea este in proces de dizolvare, dar nu stiam ca exista o hotarare judecatoareasca, ca trebuie sa ma prezint, sa ma ocup mai mult de acest aspect. Ce-i drept, nu am avut de la cine fura meserie pentru a sti cum se procedeaza in aceste situatii. Daca stiam, faceam o intampinare la Judecatorie, angajam niste avocati sa reprezinte clubul si tergiversam luarea unei decizii finale. In fapt, noi am fost singurul club sacrificat pentru ca sunt multe alte cluburi cu probleme si mai mari, dar care continua sa supravietuiasca. Pe de alta parte, nu faceam altceva decat sa lungim boala clubului Cetatea”, a conchis Ciprian Anton.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Anton: “Cetatea era bolnavă”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*