Angelov s-a impus la Bacau

Hristomir Angelov a reuşit să parcurgă cei 160 de kilometri ai etapei în 4 ore, 13 minute şi 44 de secunde. Podiumul a fost completat de rutierul armean Oleksandr Surutkovici (locul secund), de la echipa Athlet Ucraina şi ucraineanul Mykailo Kononeko (locul al treilea), de la Kolss Cycling Team Ucraina, care au ajuns la sosire cu 5 secunde întârziere faţă de Angelov.

Etapa a cincea a fost marcată de căldura pe care cicliştii au fost nevoiţi să o înfrunte pe traseu, temperaturile depăşind 30 de grade Celsius. De asemenea, după aproximativ 30 de kilometri, rutierul Zoltan Şipoş, de la România Under 23, deţinătorul tricoului albastru, a abandonat, acuzând dureri la genunchiul drept, la care se lovise în căzătura din etapa precedentă.

Primul sprint, de la kilometrul 49, din localitatea Hârlău, a fost câştigat de Victor Mironov, de la Olimpic Team Autoconstruct Câmpulung. În cel de-al doilea sprint, de la Cotnari, la kilometrul 59, s-a impus Angelov Hristomir. Ultimul sprint, cel de la Târgu Frumos, la kilometrul 78, dar şi la căţărarea de la Strunga, kilometrul 86, au fost câştigate de Marcolina Piergiacomo, de la Cycling Team Friuli.

Vladimir Koev si-a pastrat tricoul galben

În ceea ce priveşte tricourile distincte, cel galben a fost păstrat de bulgarul Vladimir Koev, care, în etapa a cincea, s-a mulţumit să rămână în pluron şi să stea cât mai aproape de grupurile din fruntea cursei. Tricoul albastru a fost preluat din nou de către Alexandru Ciocan, de la CS Dinamo, după ce Zoltan Şipoş a abandonat. Bruno Rizzi, de la Tuşnad Cycling Team, şi-a păstrat şi el tricoul verde, în vreme ce Marcolina Piergiacomo îl va purta în continuare pe cel roşu. Grecul Ioannis Tamouridis, de la SP Tablewere, rămâne în fruntea clasamentului celor mai combativi rutieri şi va purta tricoul alb.

Vladimir Koev a declarat, după încheierea etapei a cincea, că ar fi mulţumit dacă va termina pe podium la finalul Turului României. “A fost o zi foarte grea, în care a trebuit să înfruntăm temperaturi foarte ridicate. Mai avem o etapă lungă şi mâine, iar căldura ne va pune multe piedici. De la an la an, Turul României a crescut şi nivelul a devenit unul destul de ridicat. Eu voi fi foarte mulţumit dacă voi reuşi să termin acest tur pe podium“, a spus Koev. (Sursa: Mediafax; Foto: IonutBranzei.ro)

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Angelov s-a impus la Bacau"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*