Andrei Gag participă la Mondiale

Andrei Gag

17 sportivi, 12 fete şi 5 băieţi, vor reprezenta România la Campionatul Mondial de atletism, care se va desfăşura în perioada 22-30 august, la Beijing. Printre aceştia se află şi aruncătorul de greutate Andrei Gag, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Universitar din Suceava.

Lotul de atletism al României a plecat miercuri spre Beijing, acolo unde va avea loc a 15-a ediţie a Campionatului Mondial. Andrei Gag, sportiv care are dublă legitimare, la CSU Suceava şi CSM Arad, va intra în concursul de aruncare a greutăţii duminică, la ora 10:00, atunci când au loc calificările. Deşi prezenţa sa la întrecerea din China a stat sub semnul întrebării din cauza unei întinderi musculare, elevul lui Ioan Zanfirache speră să prindă un loc în finala de 12.

„Particip în premieră la o astfel de competiţie la nivelul seniorilor şi accederea în finală ar fi un obiectiv de bun simţ. Apoi, orice loc în plus ar însemna un bonus”, a declarat Andrei Gag.

Pe lânga calificarea la Mondialele de seniori, Andrei Gag a mai reuşit în acest an să-şi facă baremul pentru Jocurile Olimpice din Brazilia, iar la inceputul acestei luni a câştigat titlul balcanic, doborând un record naţional vechi de 16 ani, cu o aruncare de 20,96 metri.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Andrei Gag participă la Mondiale"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*