Andrei Gag, la un nou record național

Andrei Gag

Andrei Gag a reușit, la finalul săptămânii trecute, să stabilească un nou record național la aruncarea greutății. Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Universitar din Suceava a aruncat 21,06 metri, câștigând detașat titlul de campion național al României.

Fostul record național la aruncarea greutății, 20,96 metri, a fost realizat tot de Andrei Gag, la Balcaniada din 2015. Duminică după-amiaza, în cadrul Campionatului Național de seniori, desfășurat pe stadionul Cluj Arena, sportivul pregătit de Ioan Zanfirache a aruncat 21,06 metri. În acest sezon, pe plan internaţional doar 13 sportivi au aruncat peste 21 de metri. Rezultatul este remarcabil, mai ales că a fost obținut în condiții de ploaie. Podiumul a fost completat de dinamovistul Mihai Grasu, cu 16,51 metri și de Alin Firfirică, cu 15,79 metri. Ultimul are dublă legitimare, la Steaua București și CSU Suceava.

„În sfârşit am trecut peste o barieră. A fost o refulare la rezultatele din ultima vreme. Asta este valoarea mea”, a spus, Andrei Gag pentru Arad Online.

Vicecampion mondial de sală în acest an, Andrei Gag are 25 de ani și va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio, aceasta fiind prima sa prezenţă la cea mai importantă competiţie de atletism din lume.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Andrei Gag, la un nou record național"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*