Andrei Gag, aur la Cupa Europei

Andrei Gag - Cupa Europei - Arad

Andrei Gag a castigat proba de aruncare a greutatii din cadrul Cupei Europei la aruncari lungi, concurs ce a avut loc in acest weekend, in municipiul Arad.

Sportivul pregatit la Ion Zanfirache la clubul CSU Suceava a cucerit medalia de aur cu o aruncare de 20 de metri si 68 de centimetri, fiind urmat pe podiumul de premiere, la mare distanta, de portughezul Tsanko Arnaudov (19,85) si italianul Sebastiano Bianchetti (19,78). Dupa concursul de duminica, Gag va pleca în Statele Unite ale Americii, la Portland, pentru a participa Campionatele Mondialele de sala, unde de asemenea îsi doreste sa obtina un rezultat cât mai bun. „Sper sa reusesc o surpriza placuta la Campionatele Mondiale din SUA”, a spus atletul in varsta de 25 de ani. Andrei Gag are dubla legitimare, la CSU Suceava si CSM Arad. El si-a asigurat deja participarea la Jocurile Olimice de la Rio de Janeiro, realizând baremul de participare înca din anul trecut.

Întrebat zilele trecute, in cadrul unui interviu, ce sperante are pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro, Andrei Gag a raspuns ca, asa cum fiecare sportiv care participa la o competitie atât de importanta doreste sa se claseze pe o pozitie cât mai înalta a clasamentului si, de ce nu, sa obtina chiar o medalie, îsi doreste si el acelasi lucru. ‘Va dati seama, este competitia suprema a sportului mondial si la o competitie de un asemenea nivel îsi doresti sa concurezi cât mai bine, sa te clasezi cât mai sus” a spus Gag.

Cea de-a XVI-a editie a Cupei Europei la aruncari lungi a fost cea mai importanta competitie de atletism gazduita de România de la Universiada din anul 1981 încoace. Timp de doua zile, 177 de atleti din 37 de tari s-au intrecut pe stadioanele Gloria 1 si Gloria 2, la aruncarea greutatii, aruncarea discului, aruncarea ciocanului si aruncarea sulitei, la tineret (sub 23 de ani) si seniori.

La festivitatea de deschidere au mai fost prezenti, între altii, fostul multiplu campion mondial în proba de saritura cu prajina, Serghei Bubka, Jose Luis de Carlos, reprezentantul Federatiei Europene de Atletism, Dobromir Karamarinov, presedintele Asociatiilor Federatiilor de Atletism din Balcani, dar si fostele campioane olimpice Gabriela Szabo si Anisoara Cutnir-Stanciu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Andrei Gag, aur la Cupa Europei"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*