Ancuța Bodnar a devenit al optulea canotor sucevean calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Numărul canotorilor suceveni calificați la Jocurilor Olimpice din 2014 a ajuns la opt în urma curselor desfășurate vineri la Campionatele Mondiale de la Belgrad (Serbia).

Ancuța Bodnar (foto stanga) și-a asigurat, alături de botoșăneanca Simona Radiș, biletele pentru Paris după ce s-a calificat în finala mondială a probei de dublu vâsle feminin.

Campioanele olimpice, mondiale și europene, Simona Radiș și Ancuța Bodnar și-au continuat supremația în această probă, înregistrând a 25-a victorie consecutivă în semifinalele Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Tot vineri, echipajul masculin de 8+1 al României, din care au făcut parte cinci suceveni, Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Ştefan Berariu, Mihăiță Țigănescu și Florin Lehaci, s-a calificat în finală, după ce a ocupat primul loc în recalificări.

În schimb, sucevenii Ciprian Tudosă și Florin Arteni au ratat calificarea în finala probei de dublu vâsle masculin, după ce a ocupat locul 4 în semifinale.

În prima finală de la Belgrad cu prezență românească, cea de simplu categorie ușoară, Gianina van Groningen (fostă Beleagă) a ocupat, vineri, locul 6.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *