Ancuța Bodnar a câștigat marele premiu la WAR

Campioanele mondiale si europene la dublu vâsle, botosaneanca Simona Radis si suceveanca Ancuta Bodnar, au primit din partea Federatiei Internationale de Canotaj titlul de „Echipajul feminin al anului 2022”, se arata într-un comunicat de presa remis AGERPRES.

Simona Radis si Ancuta Bodnar, componentele echipajului românesc de dublu vâsle feminin (W2x), au fost desemnate ‘Echipajul feminin al anului’ la World Rowing Awards 2022. Premiul a fost acordat de catre World Rowing, Federatia Internationala a Canotajului. Este pentru prima data în istoria de 20 de ani a World Rowing Awards când un astfel de trofeu este câstigat de canotori din România. Premiul ‘World Rowing Women’s Crew of the Year’ este acordat anual unui echipaj feminin pentru realizarile remarcabile în canotaj„, se mentioneaza în comunicatul citat.

În procesul de desemnare a câstigatorilor, prima etapa o reprezinta nominalizarile din partea fanilor acestui sport, care apoi sunt revizuite de catre Juriul Premiilor pentru Sportivi si Antrenori din cadrul World Rowing. Acesta stabileste o lista scurta de nominalizati si recomanda un câstigator, care este, în final, decis de Comitetul Executiv.

Originara din Vatra Moldovitei, Ancuta Bodnar a devenit anul acesta campioana mondiala în ziua în care a împlinit 24 de ani, în timp ce Simona Radis a câstigat doua medalii de aur în mai putin de o ora, în probele de dublu vâsle feminin si 8+1 feminin, ceea ce reprezinta o performanta istorica nu doar pentru România, ci si pentru canotajul mondial.

Suntem onorate si recunoscatoare pentru acest premiu care încununeaza toate eforturile si realizarile noastre din acest an. Un an în care am muncit foarte mult, am avut parte de provocari, de momente poate mai dificile. Cu toate acestea, am reusit sa ne pastram concentrarea si sa ne atingem obiectivele pentru a reprezenta cu mândrie România la competitiile internationale. Faptul ca acest premiu este acum în mâinile noastre se datoreaza oamenilor minunati care ne sunt alaturi în fiecare zi si fara de care nu am fi reusit aceste performante. Multumim mai întâi doamnei Elisabeta Lipa, un model si sursa de inspiratie, cea care ne este întotdeauna alaturi cu sfaturi, o vorba buna atunci când avem nevoie, mustrari atunci când este cazul, motivatie, si care lupta permanent pentru ca noua sa nu ne lipseasca nimic pentru a face performanta. Multumim domnilor antrenori, colectivului tehnic al federatiei, echipei medicale condusa de domnul doctor Vasile Osean, dar si partenerilor federatiei care ni s-au alaturat în numar mare în cursa noastra spre înalta performanta. Multumim Ministerului Sportului si Comitetului Olimpic si Sportiv Român pentru sustinere. Privim acum încrezatoare spre viitor fiindca avem în fata noastra un an extrem de important, anul calificarilor la Jocurile Olimpice. Titlurile obtinute pâna acum ne motiveaza sa crestem în continuare, sa fim pe zi ce trece mai bune si sa ne îndeplinim toate obiectivele„, se mentioneaza în declaratia de presa a campioanelor olimpice din 2022, Simona Radis si Ancuta Bodnar.

Presedinta Federatiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipa, spera ca în viitor si alti sportivi români sa primeasca astfel de titluri internationale.

Le felicit pe Simona si Ancuta pentru ca sunt sportive extrem de ambitioase, talentate, muncitoare si determinate si ca, în ultimii ani, au demonstrat ca sunt de neînvins. Sunt convinsa ca vor pastra si pe viitor acest trend ascendent pentru ca muncesc în fiecare zi si îsi doresc din suflet sa se autodepaseasca constant. Multumesc Federatiei Internationale de Canotaj pentru ca recunoaste meritele canotorilor români. Sper ca pe viitor si alti sportivi din cadrul lotului olimpic de canotaj al României sa câstige astfel de premii pentru ca sunt buni si merita ca munca si reusitele lor sa fie recunoscute la nivel mondial. Cât despre Simona si Ancuta, lasam în continuare rezultatele lor exceptionale sa vorbeasca. Sunt extrem de mândra de ele„, a spus Elisabeta Lipa.

Exit mobile version