An de tranziţie la CSU

Principala hotărâre luată de Consiliul de Administratie al clubului Universitatea Suceava în cadrul primei şedinţe din acest an se referă la achitarea datoriilor acumulate în ultimii trei ani. În acest sens, oficialii echipei locale de handbal vor trece la noi reduceri salariale.

La întâlnirea de joi a absentat doar preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. Chiar dacă definitivarea bugetului pentru acest an s-a amânat până spre finalul lunii ianuarie, toţi cei prezenţi au concluzionat că handbalul sucevean merită să fie susţinut în continuare, iar obiectivele de performanţă rămân aceleaşi ca în anii anteriori.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a trebuit să plece la Bucureşti, dar ne-a comunicat telefonic că va susţine în continuare echipa de handbal. Ne-a promis un sprijin mai consistent decât anul trecut, dar nivelul contribuţiei va depinde de bugetul de care va dispune şi de poziţia consilierilor judeţeni”, a anunţat directorul tehnic al echipei locale de handbal, Petru Ghervan.

De altfel, “universitarii” îşi pun mari speranţe în Consiliul Judeţean pentru a reuşi să achite datoriile acumulate în ultimii trei ani. După ce primarul Ion Lungu a anunţat că va sprijini echipa de handbal cu cel puţin 10 miliarde de lei vechi în 2013, Petru Ghervan speră la o finanţare similară şi din partea instituţiei conduse de Cătălin Nechifor.

“Anul trecut am fi dorit un buget de circa 18 miliarde, dar am primit 15 miliarde. Sperăm ca în 2013 Consiliul Judeţean să contribuie cu aceeaşi sumă ca şi Primăria, astfel încât sa avem la dispoziţie 20 de miliarde. Cu aceşti bani am putea să acoperim datoriile acumulate în ultimii trei ani, iar anul viitor, cu un buget identic, să redevenim competitivi în Liga Naţională şi să ne propunem mai mult”, a precizat Petru Ghervan.

Potrivit acestuia, una dintre soluţiile pentru redresarea financiară a Universităţii o reprezintă scăderea salariilor, chiar cu riscul despărţirii de câţiva jucători.

“Plafonul salarial trebuie rediscutat, trebuie să ne restrângem de la multe cheltuieli. Sperăm să avem înţelegere din partea jucătorilor pentru că va trebui să luăm măsuri drastice”, a conchis managerul Universităţii.

Cât priveşte sponsorizarea de la Coca Cola, cele 900 de milioane de lei vechi promise în luna decembrie vor intra în contul Universităţii după prima şedinţă a Consiliului Judetean. Practic, este nevoie de o hotărâre a deliberativului judeţean privind rectificarea bugetului pentru handbal pe 2012, de la 2 miliarde la 2,9 miliarde.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "An de tranziţie la CSU"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*