Amical | Foresta – Ştiinţa Miroslava: 3-0

Foresta a încheiat seria meciurilor de verificare din această iarnă cu o victorie în faţa Ştiinţei Miroslava. “Galben-verzii” s-au impus în faţa ocupantei locului 4 în prima serie a Ligii a III-a, cu scorul de 3-0, într-un amical desfăşurat sâmbătă pe terenul sintetic de la LPS.

Cristi Popovici a aliniat în ultimul joc din intersezon acelaşi prim-unsprezece pe care vrea să-l trimită în teren contra Politehnicii Timişoara, iar primul gol a venit repede, Vraciu deschizând scorul în minutul 3, după ce a pus latul în gura porţii la o centrare pe jos trimisă de Drugă, la o fază la care tabăra oaspeţilor a cerut off-side. Echipa suceveană a avut şansa golului doi la jumătatea primei reprize, dar portarul C. Anton a fost la post şi a respins mingea de la vinclu la execuţia lui Drugă dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. Foresta şi-a dublat avantajul în minutul 35, când Cerlincă a înscris din caţiva metri după ce a profitat de o eroare a defensivei ieşene. Scorul pauzei, 3-0 în favoarea gazdelor, avea să fie stabilit tot de Cerlincă, mijlocaşul de bandă al “galben-verzilor” punctând cu un şut de la 20 de metri, la capătul unui contraatac purtat de Rusu.

Foresta - Miroslava Cerlinca

Ştiinţa Miroslava a echilibrat jocul în repriza secundă, astfel că prima ocazie de după pauză a venit abia în minutul 65, când Tăcuţaru a respins mingea de pe linia porţii la execuţia lui Rusu. Drugă şi acelaşi Rusu au mai trecut în două rânduri pe lângă gol, iar la poarta opusă ieşenii au avut o mare ocazie în ultimul minut, când Hânţăscu a deviat mingea în transversală la şutul lui Maxim.

Foresta: Niga – Bălan, Asanache, Lung, Drugă – Cerlincă, Dumitriu, Dănilă, Căinari – Rusu, Vraciu. Au mai intrat: Hânţăscu, Stănescu, Mutu, Semeghin, Mihălăchioaie, Ivan, Strugariu şi Grumezescu.

“Arătăm bine ca echipă. Rămâne să confirmăm în campionat”

Cristi Popovici este mulţumit de cum arată echipa suceveană la finalul pregătirilor, dar atrage atenţia că rezultatele din amicale sunt irelavante, în condiţiile în care sâmbătă, în primul meci oficial, va juca pe un teren desfundat, în faţa unui adversar de alt calibru.

“E îmbucurător că reuşim să marcăm goluri şi că nu am mai făcut cadouri adversarilor. Nu ştiu însă cât de relevante sunt aceste meciuri amicale disputate pe sintetic, în condiţiile în care, sâmbătă, pe Areni, probabil va fi un teren desfundat. Altele vor fi condiţiile de joc, alta va fi adversitatea pentru Timişoara este cu mult peste nivelul formaţiilor cu care am jucat în pregătiri. Consider că ne-am făcut treaba în această perioadă de iarnă, arătăm bine ca echipă. Rămâne să confirmăm în campionat”, a spus antrenorul Forestei.

“Galben-verzii” au înregistrat un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere în pregătiri şi un golaveraj de 19-2. Cerlincă a fost cel mai bun marcator al Forestei în meciurile amicale, cu 6 goluri, urmat de Rusu (5), Vraciu (4), Dănilă (2), Căinari (1) şi Drugă (1).

Rezultatele înregistrate de Foresta în amicale:

Foresta – Aerostar Bacău 0-1
Foresta – Bucovina Rădăuţi 3-0
Foresta – CSM Roman 5-0
Foresta – CSM Paşcani 5-1
Foresta – Bucovina Rădăuţi 3-0
Foresta – Ştiinţa Miroslava 3-0

În primul meci oficial din acest an, Foresta va primi sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul Areni, vizita formaţiei ASU Politehnica Timişoara.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *