Pregătit pentru Europene

Suceveanul Sebastian Alucăi va reprezenta România la Campionatul European de box pentru cadeţi. Pugilistul se pregăteşte intens sub comanda antrenorului Anducu Vornicu pentru competiţia programată, în perioada 29 iunie – 5 iulie, în Ungaria.

Sebastian Alucăi a fost convocat în delegaţia României în urma unei selecţii organizate de Federaţia de Box la începutul lunii mai, acolo unde a reuşit să învingă mai mulţi campioni naţionali. Sportivul sucevean se antrenează momentan cu Anducu Vornicu, urmând ca pe 19 iunie să plece la centrul naţional de la Călăraşi.

“Pentru Suceava este o onoare să aibă un sportiv convocat la lotul naţional. În proporţie de 95% suntem pregătiţi. Antrenorii care l-au văzut la selecţii au rămas profund impresionaţi de pregătirea sportivului, eu sper şi cred că va obţine o medalie. Pentru acest lucru muncim în fiecare zi”, a declarat Anducu Vornicu.

box Alucai SebastianAlucăi practică boxul de trei ani şi jumătate şi spune că nu are emoţii înaintea turneului din Ungaria: “Pregătirile merg foarte bine. Este multă muncă, ma antrenez în fiecare zi şi sunt pregătit pentru concurs. Sper să mă întorc în ţară cu o medalie de aur. Acolo sunt sportivi la fel ca mine, nu are de ce să imi fie teamă.”

Pe 10 iunie, Sebastian a împlinit 14 ani, iar cu această ocazie antrenorul său i-a oferit un cadou special: o pereche de ghete pentru box profesionale.

“El înseamnă mult pentru mine, practic l-am crescut, eu i-am fost şi tată şi mamă. Am investit în el pentru că am văzut ce calităţi are. Fiind ziua lui, am încercat să-l bucur, pentru că şi el face nişte sacrificii imense. Anul trecut, la Naţionale a făcut categoria 40 kg, iar anul acesta face tot 40 kg, ceea ce înseamnă enorm. Este greu să îi explici unui copil că nu este bine să mănânce dulciuri şi să bea sucuri. Mă bucur că a înteles, m-a ascultat şi, drept dovadă, se vede unde a ajuns”, a mărturisit antrenorul secţiei de box de la CSM Suceava.

Un alt sportiv în care Anducu Vornicu îşi pune mari speranţe este Florin Morariu. Acesta se pregăteste momentan pentru Cupa României, programată pe 29 iunie.

box Morariu Florin“Practic boxul de aproximativ un an de zile. Am avut o competiţie la Piatra Neamţ şi am obţinut locul I, apoi am fost la o selecţie pentru lotul naţional. Sper ca acum, la Cupa României, să reuşesc să iau aurul. Mă pregătesc intens cu domnul antrenor, este un om foarte bun şi am multe de învăţat de la el”, a spus Florin Morariu.

Confruntat cu mari probleme financiare, boxul sucevean începe să îşi revină graţie sprijinului primit de la municipalitate.

„Cu banii momentan stăm bine. Am fost în audienţă la domnul primar Ion Lungu, căruia îi mulţumesc pe această cale pentru că şi-a plecat urechea la doleanţele mele şi a virat în avans o parte din bani. A înţeles ce importanţă are pentru oraşul nostru prezenţa unui sucevean la Campionatul European. Totodată, le mulţumesc pentru sprijin domnului Vasile Florea şi lui George Turtureanu, un prieten din Bucuresti care mă mai susţine financiar”, a conchis Anducu Vornicu.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Pregătit pentru Europene"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*